Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tiedote: suun terveydenhuollon vastaanotot ruuhkautuneet

17.02.2022

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän suun terveydenhuollon vastaanotot ovat ruuhkautuneet, etenkin Iisalmessa. Syynä on useamman kuukauden jatkunut henkilöstöpula.

Kuntayhtymän suun terveydenhuollon henkilöstöpula on aiheuttanut vastaanottopalveluiden ruuhkautumista koko kuntayhtymän alueella ja etenkin Iisalmessa. Hammaslääkäri- ja suuhygienistivastaanottojen aikoja on jouduttu perumaan, koska henkilöstön pidempiin poissaoloihin ei ole saatu sijaisia riittävän nopeasti tai avoinna oleviin paikkoihin ei ole löytynyt tarpeeksi hakijoita. 

Henkilöstöpulaan vaikuttaa myös Sonkajärven terveyskeskuksen peruskorjauksesta johtuva Sonkajärven hammashoitolan pitkäaikainen sulku, joka alkoi 16.8.2021 ja päättyy myöhemmin keväällä 2022.

Suun terveydenhuollon asiakasjonoja puretaan parhaillaan 
Viime kuukausina on pyritty rekrytoimaan kuntayhtymään hammashoitajia, suuhygienistejä ja hammaslääkäreitä. Pula suun terveydenhuollon osaajista on kuitenkin tällä hetkellä valtakunnallinen. Joitakin uusia työntekijöitä on jo palkattukin ja tavoitteena on lähikuukausina saada lisää vahvistusta suun terveydenhuollon henkilöstöön.  

Iisalmen suuhygienisti-vastaanottojen asiakasjonoja on purettu marras-helmikuun aikana ja Iisalmen hammaslääkäri-vastaanottojen asiakasjononpurkua suunnitellaan parhaillaan. Asiakkaiden hoitoon pääsyä pyritään parantamaan tulevina kuukausina. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, Terveysjohtaja Eija Jestola

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.