Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tiedote: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä antaa ohjeet turvallisiin kesätapahtumiin

10.06.2021

Ylä-Savon SOTE ohjeistaa kesän tapahtumien järjestäjiä virallisten linjausten mukaisesti. Vaikka viralliset kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet, on tapahtumien järjestäminen mahdollista vain, jos hygieniaohjeita noudatetaan.  

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. Tällä hetkellä alueella ei ole voimassa olevia päätöksiä kokoontumisrajoituksista. Ohjeistuksessaan kesätapahtumien järjestäjille kuntayhtymä noudattaa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Aluehallintaviraston linjausta. 

Rajoitusten poistuttua turvallisuusohjeet yhä muistettava 

”Vaikka alueellamme ei ole enää kokoontumisrajoituksia, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia. Meidän täytyy siis edelleen muistaa turvaohjeet, jotta koronatilanne säilyy alueellamme jatkossakin yhtä tasaisena kuin tällä hetkellä” sanoo kuntayhtymän johtava lääkäri Anssi Uutela. 

Tartuntatautilain pykälässä 58 c säädetään seuraavat minimivaatimukset, joita on noudatettava kaikissa yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ilman erillistä viranomaispäätöstä: 

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen 

  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet 

  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään 

  • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan. 

Hygieniavaatimuksia on noudatettava niin kauan kuin väliaikainen tartuntatautilain pykälä 58 c on voimassa. Tällä hetkellä pykälä on voimassa 31.12.2021 saakka. 

Erillislupaa kuntayhtymältä tapahtumien järjestämiseen ei tarvita 

”Jos tapahtumanjärjestäjät noudattavat hygieniaohjeita, ei kuntayhtymän erillistä lupaa enää tarvita tapahtumien järjestämiseen. Pyydämme huomioimaan annetut hygieniaohjeet tunnollisesti, sillä koronarokotukset ovat vielä kesken ja tautitilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti.” sanoo Uutela.  

Jo tutuiksi tulleet arjen ohjeet koronatartuntojen hillitsemiseksi jatkuvat edelleen, myös tapahtumien ulkopuolella. Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä turvavälin pitäminen onnistu. Koronatestiin tulee edelleenkin hakeutua pienissäkin oireissa ja karanteeniohjeita tulee noudattaa. 

Kaikkia tapahtumien järjestäjiä pyydetään tutustumaan aluehallintoviraston (AVI) ohjeisiin

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela   

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.