Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tiedote: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä järjestää koronarokotuksia alueen yrityksissä ja rokotustempauksen Iisalmen Citymarketissa

05.08.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä jalkautuu alueen yrityksiin kannustaakseen mahdollisimman monia ottamaan koronarokotuksen. Lauantaina 7.8. järjestetään myös koronarokotustempaus Iisalmen Citymarketissa, jossa alueen yli 16-vuotiaat asukkaat ja 12-15 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat nuoret voivat tulla ensimmäiselle koronarokotukselle ilman ajanvarausta. 

Kuntayhtymän alue ja koko Pohjois-Savo on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Viimeisimmät koronavirustartunnat todettiin 2.8. ja 4.8. Iisalmessa (yksi molempina päivinä). Heinäkuussa alueellamme todettiin yhteensä 18 tartuntaa. Erityisesti nyt tartuntalukujen ollessa noususuunnassa kuntayhtymä haluaa kannustaa alueen asukkaita ottamaan koronarokotteen. 

Genelecin henkilökuntaa jo rokotettu, IPK:n edustusjoukkue ja U20-joukkue vuorossa seuraavaksi 

”Haluamme tehdä koronarokotuksen ottamisen mahdollisimman helpoksi mahdollisimman monelle. Juuri nyt on erityisen tärkeää saada rokotettua alueemme työikäistä ja nuorta väestöä, joten päätimme kääriä hihat ja tarjota ihmisille mahdollisuuden saada ensimmäinen koronarokotus omalla työpaikalla tai vaikka kauppareissulla” sanoo Eija Jestola, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän terveysjohtaja.  

Keskiviikkona, 4.8. kuntayhtymän rokotustiimi antoi koronarokotuksia Genelecin työntekijöille ja torstaina 5.8. rokotetaan IPK:n edustusjoukkue ja U20-joukkue Iisalmen jäähallilla. Suunnitelmissa on jatkaa koronarokotuksia alueen yrityksissä halukkuuden mukaan.  

Alueen asukkaille avoin koronarokotustempaus Iisalmen Citymarketissa lauantaina 7.8. 

Lauantaina 7.8. kuntayhtymä tarjoaa kaikille alueen yli 16-vuotiaille asukkaille ja 12-15 -vuotiaille riskiryhmiin kuuluville nuorille mahdollisuuden saada ensimmäinen koronarokotus ilman ajanvarausta Iisalmen Citymarketissa klo 10-15.  

Lauantaina annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia eli tehosterokotteita ei tuolloin ole mahdollista saada ilman ajanvarausta. Ensimmäisen koronarokotuksen yhteydessä annetaan aika tehosterokotukselle noin 12 viikon päähän. Pyydämme, että rokotukseen tullaan terveenä ja maskin sekä henkilö- tai kelakortin kanssa. 

Kaikki alueemme yli 16-vuotiaat voivat edelleen varata koronarokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelustamme tai puhelinpalvelun kautta. Nopeinta ajanvaraus on eTerveyspalvelussa. 

12-15 -vuotiaiden 1. tai 2. riskiryhmään kuuluvien nuorten tulee jatkossakin varata aika puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvarauksen yhteydessä hoitaja varmistaa, että nuori kuuluu riskiryhmään 1. tai 2. 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu viimeisin tieto alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.   

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, terveysjohtaja Eija Jestola 
 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.