Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Tilannetiedote: 60-69-vuotiaiden, 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset alkavat

13.04.2021

?Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla ja tartunnat ovat lievässä laskussa. Nykyiset suositukset ja rajoitukset jatkuvat. Koronarokotukset edistyvät suunnitellusti ja viikolla 16 aloitamme 60-69-vuotiaiden, 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset.

Kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Huhtikuussa alueellamme on todettu yhteensä seitsemän tartuntaa, joista viimeisimmät Iisalmessa 10.4 (kaksi tartuntaa), 11.4 (yksi tartunta) ja 13.4 (yksi tartunta).  

60-69-vuotiaiden, 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset alkavat 

Valtaosa yli 70-vuotiaista on nyt saanut ensimmäisen koronarokotteen, heillä on jo rokotusaika, tai rokotusaikaa on heille tarjottu. Soitamme vielä viimeisiä ajanvarauspuheluja yli 70-vuotiaille viikon 15 aikana. Kaikki yli 70- vuotiaat voivat edelleen varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelustamme

60-69-vuotiaiden, riskiryhmään 1 kuuluvien rokotusajanvaraukset ja rokotukset alkavat viikolla 15. Rokotusaika on mahdollista varata puhelinpalvelun kautta tai sähköisesti eTerveyspalvelustamme.  

1. riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.  

Lisätietoja riskiryhmistä löytyy THL:n sivuilta

60-69-vuotiaiden, 1. riskiryhmään kuuluvien rokotusajanvaraus 

Rokotusajan voi varata kuntayhtymän alueella mihin tahansa rokotuspisteeseen, ei ole siis pakollista käydä omassa asuinkunnassa koronarokotuksessa. Tällä haluamme mahdollistaa rokotusten sujuvan etenemisen.  

Puhelinpalvelu avautuu torstaina 15.4.  

Ohjeet puhelinpalvelun käyttöön: 

  • Ajan voi varata soittamalla sen kunnan puhelinpalveluun, jossa haluaa rokotuksen saada. On tärkeää kuunnella nauhoitettu tiedote loppuun.  
  • Numero tallentuu järjestelmään tämän yhden puhelun perusteella. Soitatahan siis vain yhden kerran, jotta saamme mahdollisimman monen takaisinsoittopyynnön tallentumaan järjestelmään.  
  • Puhelinpalveluun voidaan ottaa vain rajallinen määrä puheluja.  
  • Uusia rokotusaikoja varataan takaisinsoittopyyntöjen perusteella aina rokotteiden saatavuuden mukaisesti. Takaisinsoitto saattaa siis tulla vasta useiden päivien päästä. Toivomme kärsivällisyyttä takaisinsoiton odotteluun.  
  • Puhelinpalvelu avataan uudestaan heti kun saamme uuden rokote-erän ja ilmoitamme siitä erikseen. 

Rokotusajanvarausnumerot 60-69-vuotiaille, 1. riskiryhmään kuuluville paikkakunnittain: 

Iisalmi: 017 2724 255. Palvelu aukeaa torstaina 15.4 klo 9 ja on auki niin kauan kuin rajattu määrä aikoja tulee täyteen 

Kiuruvesi: 017 2724 256. Palvelu aukeaa torstaina 15.4 klo 9.30 ja on auki niin kauan kuin rajattu määrä aikoja tulee täyteen 

Sonkajärvi: 017 2724257. Palvelu aukeaa torstaina 15.4 klo 10 ja on auki niin kauan kuin rajattu määrä aikoja tulee täyteen 

Vieremä: 017 2724 258. Palvelu aukeaa torstaina 15.4 klo 10.30 ja on auki niin kauan kuin rajattu määrä aikoja tulee täyteen. 

Ajanvaraus eTerveyspalvelusta:

Torstaiaamusta, 15.4 alkaen riskiryhmään 1 kuuluvat 60-69-vuotiaat voivat varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelustamme. 

Muistathan kirjoittaa ajanvarauksen syyhyn rokotukseen oikeuttavan sairautesi ja/tai lääkkeesi. Tarkastamme tiedot ennakoivasti ja mikäli ajan varannut ei kuulu riskiryhmään, niin aika perutaan tekstiviestillä. 

Astra Zeneca-rokote-erästä edelleen aikoja vapaana 65-69-vuotiaille 

Ylä-Savon Kuntayhtymällä on käytössä erä Astra Zenecan koronarokotetta. THL:n ohjeistuksen mukaisesti tarjoamme tämä erän rokotteita kaikille alueemme 65-69-vuotiaille. Tämä mahdollisuus on voimassa niin kauan kuin rokote-erää riittää ja vain tälle ikäryhmälle.  

Kaikki 65-69 –vuotiaat, myös henkilöt, jotka eivät kuulu 1. riskiryhmään, voivat siis halutessaan varata ajan Astra Zenecan koronarokotteelle sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. 

 
Yli 25% alueemme ihmisistä saanut 1. rokoteannoksen 

Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl. Tällä hetkellä rokotteen 1. annoksen on saanut yhteensä 7900 ihmistä, joka on noin 25% alueemme ihmisistä. Yli 70-vuotiaista 1. rokoteannoksen on saanut noin 80%.  

Koko Suomen rokotusten kattavuus 1.annoksen osalta on n. 20,4%. 

Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella on käytössä Biontech-Pfizer Comirnaty, Moderna ja Astra Zeneca Vaxzevria koronarokotevalmisteet.  

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.   

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela  


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.