Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Vieremän koulukeskuksessa yksi koronavirustartunta ja joukkoaltistuminen

30.01.2021

Vieremän kunnan kirkonkylän koulukeskuksessa on todettu yksi koronavirustartunta ja useita kymmeniä altistuneita, jonka vuoksi koulu siirtyy etäopetukseen. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella Vieremällä on todettu yksi koronavirustartunta Vieremän kirkonkylän koulukeskuksen henkilökunnan edustajalla. Tartunnalle on altistunut useita kymmeniä henkilökunnan edustajia sekä oppilaita, jotka on kaikki asetettu karanteeniin ja tullaan testaamaan koronaviruksen varalta. Vieremän kirkonkylän koulukeskukseen kuuluu ala-aste, yläkoulu ja lukio. Joukkoaltistumisen vuoksi koulu siirtyy etäopetukseen ensi viikosta lähtien. 

Altistuneiden kanssa tekemisissä olleita henkilöitä kehotetaan välttämään kaikkia lähikontakteja ja huolehtimaan koronavirusmaskin käytöstä sekä muusta suojautumisesta mahdollisimman tarkasti. 

Koronatestiin tulee hakeutua herkästi 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän lisää koronavirustestauskapasiteettia tapahtuman johdosta ensi viikosta lähtien. Kuntayhtymä kannustaa hakeutumaan koronavirustesteihin vähäistenkin oireiden perusteella.

Alueemme ohjeet koronatestiin hakeutumiseen voit tarkastaa koronavirussivuiltamme. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät myös verkkosivuiltamme

Vieremän kunta vastaa tiedotuksesta koulun oppilaille, koteihin sekä henkilökunnalle ja kuntayhtymä vastaa muusta koronavirustilanteeseen liittyvästä tiedotuksesta. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.