Asset Publisher

Navigation Menu

Uutinen

Yli 20 henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu alueellamme 

16.02.2021

Alueemme koronavirustilanne on edelleen perustasolla, mutta suosituksia sekä rajoituksia on jatkossakin tärkeä noudattaa. Yli 20 henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu AVI:n päätöksellä 22.3. saakka.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. On kuitenkin edelleen tärkeä muistaa kasvomaskin käyttö, turvavälit, yskimis- ja käsihygienia sekä välttää kokoontumisia isoissa joukoissa. Itä-Suomen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 22.3. saakka eli yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on alueellamme kielletty. Lue lisää Aluehallintoviraston 12.2. tiedotteesta. 

Kuntayhtymän alueella on helmikuussa todettu yhteensä 13 tartuntaa, joista viimeisimmät Iisalmessa 15.2. ja Kiuruvedellä 14.2. Alueemme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme.  

Kansalaisrokotukset alkavat 1. riskiryhmän rokotuksilla 

Alueemme kansalaisrokotukset alkavat tällä viikolla (viikko 7) 1. riskiryhmän 18-69-vuotiaiden rokotuksista ja aloituspäivämäärä on eri paikkakunnasta riippuen. Kaikki rokotukset toteutetaan ajanvarauksella. Rokotteiden saatavuus vaihtelee jatkuvasti ja vaikuttaa rokotusten etenemiseen merkittävästi. Lähiviikkoina aloitetaan myös yli 80-vuotiaiden rokotukset ja avaamme ajanvarauskanavat heti lisää rokotteita saatuamme. Viime viikolla ajanvarauksemme ruuhkautui pahasti ja se on tällä hetkellä suljettuna.  

Alueemme rokotukset etenevät THL:n ohjeistuksen sekä rokotusjärjestyksen mukaisesti ja rokotukset annetaan tällä hetkellä terveyskeskuksissa, jossa on ohjaus rokotuspisteille paikan päällä. 

Tällä viikolla (viikko 7) jatkamme myös iäkkäiden ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaiden rokotuksia, jotka toteutetaan hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä ensi ilman erillistä ajanvarausta. 

Alueemme ihmisistä jo 5,2 % rokotettu 

Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl ja tähän saakka heistä ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 1 633 henkilöä eli noin 5,2 prosenttia alueemme ihmisistä. 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti ja sivuilta voit tarkastaa rokotustilanteen sekä arvion etenemisen aikataulusta. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.