Eterveyspalvelu PÄÄKUVA

Murupolku

eTerveyspalvelu-sivun sisältö

eTerveyspalvelu

Sähköisen asioinnin suostumus (palvelusopimus)

eTerveyspalvelussamme voit asioida ammattihenkilön kanssa terveydenhoitoon liittyvissä kiireettömissä asioissa. Palvelun käyttö edellyttää erillistä voimassa olevaa sähköisen asioinnin suostumusta (=palvelusopimus). Suostumuksen voit tehdä itse eTerveyspalvelussa. Kirjaudu eTerveyspalveluun pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Täytettävä Suostumuslomake löytyy kirjautumisen jälkeen eTerveyspalvelun Lomakkeet-kohdasta. Suostumuksen voi tehdä myös vastaanottokäynnin yhteydessä terveydenhuollon ammattihenkilö.

SÄHKÖINEN AJANVARAUS

Ajanvarauspalvelussa voit tarkastella omia ajanvarauksia. Palvelussa voit varata, siirtää tai perua itse varaamiasi aikoja. Sähköisiä ajanvarauksia voi samanaikaisesti olla korkeintaan kolme aikaa. 

Tällä hetkellä sähköisesti aikoja voi varata seuraaviin palveluihimme:
Koronarokotuksia annetaan kaikille yli 12-vuotiaille. Lue ensin Ohje sähköiseen koronarokotuksen ajanvaraukseen (sisältää myös ohjeen sähköisen asioinnin suostumuksen tekemiseen eTerveyspalvelussa, sivu 2)

 • Koronatestaus: tee ennen ajanvarausta oirearvio (www.oirearvio.fi)

 • Enskan palvelut: hoitajan vastaanotto, infektiovastaanotto, fysioterapeutin vastaanotto

 • Lääkäripalvelut: lääkärin vastaanotto, lääkärin etävastaanotto 

 • Hoitajapalvelut: hoitajan ja lääkärin vastaanotto, hoitajan vastaanotto, sairaanhoitajan etävastaanotto, hoidon seurantakäynti, puhelinaika hoitajalle

 • Rokotuspalvelut: rokotusaika, influenssarokotukset

 • Koronarokotukset: koronarokotukset 

 • Fysioterapiapalvelut: lantionpohjan fysioterapia, lapset 0-alakouluikäiset, odottavat ja synnyttäneet, sydänterapia, tuki- ja liikuntaelinoireiset

 • Opiskeluterveydenhuollon palvelut: opiskelijan terveystarkastus, rokotusaika, keskusteluaika, ehkäisyn aloitusaika, ehkäisyn seuranta, sairaanhoidon vastaanotto

 • Kouluterveydenhuollon palvelut: kouluterveydenhuollon kouluunlähtötarkastus, 1. ja 5. luokan koululääkärintarkastus

 • Ehkäisyneuvolan palvelut: ehkäisyn aloitus, ehkäisyn seurantakäynti, ehkäisyneuvolan puhelinaika

 • Äitiysneuvolan palvelut: puhelinaika

 • Lastenneuvolan palvelut: 1-6-vuotiaiden terveystarkastukset, influenssarokotukset

 • Naisten joukkotarkastus (Papa-näyte eli kohdunkaulaseulontatutkimus)

 • Kutsuntatarkastukset

 

Toisen henkilön puolesta asiointi eTerveyspalvelussa

Mikäli sinulla ei ole käytössä pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit antaa toiselle henkilölle valtuutuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa. 

Alle 12-vuotiaan huoltaja voi asioida terveydenhuollon sähköisessä asioinnissa huollettavansa puolesta. eTerveyspalvelussa olevan Suomi.fi-valtuutuspalvelun kautta huoltaja voi suoraan nähdä kaikki alle 12-vuotiaat henkilöt, joiden puolesta hän voi asioida. Ohje alle 12-vuotiaan puolesta asiointiin

Yli 12-vuotias voi antaa itse valtuutuksen läheiselleen puolesta asiointiin tai voit tehdä puolesta asioinnin valtuutuspyynnön läheisesi puolesta asiointiin. Valtuutuksen voi tehdä Suomi.fi/valtuudet -palvelussa tai sähköisen asioinnin etusivulla kohdassa ”Hae valtuudet Suomi.fi-palvelusta”.  Valtuuden voi tehdä myös perinteisesti lomakkeella. Täytetty lomake palautetaan terveydenhuollon yksikköön, jossa puolesta asioinnin tieto kirjataan potilastietojärjestelmään. 
Ohje yli 12-vuotiaan puolesta asiointiin

Täytä puolesta asioinnin -lomake ja palauta se Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän  terveydenhuollon yksikköön.
Valtuutus 12-18 vuotta täyttäneen puolesta asiointiin 
Valtuutus yli 18-vuotiaan puolesta asiointiin 
Puolesta asioinnin muutos- tai peruutusilmoitus

MUUT eTERVEYSPALVELUT

Viestipalvelu 

Viestipalvelu on tarkoitettu asiakkaan ja terveydenhuollon ammattihenkilön väliseen viestintään.  Palvelussa voit esittää terveydenhuollon ammattihenkilöille terveydentilaa koskevia kysymyksiä tai vastaanottaa terveyteesi liittyvää tietoa. Tiedot kirjautuvat potilastietojärjestelmään.

Viestipalveluun pääset kirjautumisen jälkeen eTerveyspalvelun Viestit-kohdasta.   Tiedon viestipalveluun saapuneesta viestistä saat tekstiviestinä.  Toiminto ei ole vielä käytössä koko organisaatiossa.

Lomakepalvelu 

Lomakepalvelu on tarkoitettu tiedon toimittamiseen asiakkaalta terveydenhuollon ammattilaiselle. Lomakepalveluun pääset kirjautumisen jälkeen eTerveyspalvelun Lomakkeet-kohdasta.

Tällä hetkellä käytössä olevat lomakkeet: Sähköisen asioinnin suostumus, Hoitotarvikkeiden jakelu (Hoitotarvikkeiden tilauslomake), Opiskeluterveydenhuollon terveyskysely, Ehkäisyn esitietolomake, Kouluunlähtötarkastuksen esitietolomake, Rokotusselvityslomake, PEF-, verenpaineen-, ja verensokeri -seurantalomakeet, tupakka-, alkoholi- (Audit), huume- ja ravintokyselyt.

Tekstiviestipalvelu 

Tekstiviestipalvelun kautta saat ajanvarausmuistutuksen (poikkeuksena lastenneuvolat, perheneuvola ja lasten psykiatrinen työryhmä) kaksi vuorokautta ennen varsinaista vastaanottoaikaa edellyttäen, että potilastietojärjestelmässämme on ajantasainen matkapuhelinnumero. Viestissä lähettäjänä näkyy YSSOTE. Tekstiviesti on yksisuuntainen, siihen et voi vastata.

Muistutusviestin lähetyksen voit myös kieltää ilmoittamalla siitä terveydenhuollon henkilöstölle.

Tekstiviestipalvelun kautta voit saada myös sovitusti matkapuhelimeesi hoitajaltasi tai lääkäriltäsi viestejä esim. laboratoriotuloksista tai Marevan lääkeannosteluohjeen. Tekstiviestit tallentuvat potilastietojärjestelmään.

eTerveyspalvelun asiakasohje 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!

Etsitkö Sähköinen ajanvaraus