Eterveyspalvelu PÄÄKUVA

Murupolku

eTerveyspalvelu-sivun sisältö

eTerveyspalvelu

eTerveyspalvelussamme voit asioida ammattihenkilön kanssa terveydenhoitoon liittyvissä kiireettömissä asioissa. Asiointi edellyttää erillistä sähköisen asioinnin suostumusta, jonka voit tehdä tästä linkistä tai vastaanottokäynnin yhteydessä (suostumuslomake löytyy kirjautumisen jälkeen Lomakkeet-kohdasta). 

Sähköiset palvelut eTerveyspalvelussa

Ajanvarauspalvelussa voit tarkastella omia ajanvarauksia, varata, siirtää tai perua ajan. Sähköisiä ajanvarauksia voi samanaikaisesti olla korkeintaan kolme aikaa. 

Viestipalvelulla voit esittää terveydenhuollon ammattihenkilöille terveydentilaa koskevia kysymyksiä (toiminta ei ole vielä käytössä koko organisaatiossa), vastaanottaa laboratoriotuloksia tai muuta terveydentilaa koskevaa tietoa. Viestit on luettavissa sähköisen asioinnin portaalissa. 

Lomakepalvelulla kerätään ajantasaista tietoa asiakkaan terveydentilasta. Lomakkeilla voit tiedottaa esimerkiksi esitietoja vastaanottoa tai toimenpidettä varten. 

Tekstiviestipalvelun kautta voit vastaanottaa ajanvarausmuistutuksia, laboratoriotuloksia tai muuta terveydentilaa koskevaa tietoa omaan matkapuhelimeesi, esimerkiksi Marevan lääkeannostelu- ja hoito-ohjeita. 

Sähköinen ajanvaraus

Tällä hetkellä sähköisesti aikoja voi varata seuraaviin palveluihimme:

 • Koronatestaus: tee ennen ajanvarausta oirearvio (www.oirearvio.fi)

 • Enskan palvelut: hoitajan vastaanotto, infektiovastaanotto, fysioterapeutin vastaanotto

 • Lääkäripalvelut: lääkärin vastaanotto, lääkärin etävastaanotto 

 • Hoitajapalvelut: hoitajan ja lääkärin vastaanotto, hoitajan vastaanotto, sairaanhoitajan etävastaanotto, hoidon seurantakäynti, puhelinaika hoitajalle

 • Rokotuspalvelut: rokotusaika, influenssarokotukset

 • Koronarokotukset: sähköisesti varattavia aikoja avataan aina, kun saamme rokotteita lisää

 • Fysioterapiapalvelut: lantionpohjan fysioterapia, lapset 0-alakouluikäiset, odottavat ja synnyttäneet, sydänterapia, tuki- ja liikuntaelinoireiset

 • Opiskeluterveydenhuollon palvelut: opiskelijan terveystarkastus, rokotusaika, keskusteluaika, ehkäisyn aloitusaika, ehkäisyn seuranta, sairaanhoidon vastaanotto

 • Kouluterveydenhuollon palvelut: kouluterveydenhuollon kouluunlähtötarkastus, 1. ja 5. luokan koululääkärintarkastus

 • Ehkäisyneuvolan palvelut: ehkäisyn aloitus, ehkäisyn seurantakäynti, ehkäisyneuvolan puhelinaika

 • Äitiysneuvolan palvelut: puhelinaika

 • Lastenneuvolan palvelut: 1-6-vuotiaiden terveystarkastukset, influenssarokotukset

 • Naisten joukkotarkastus (Papa-näyte eli kohdunkaulaseulontatutkimus)

 • Kutsuntatarkastukset

Varaa aika eTerveyspalvelusta

Palvelun käyttöön tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Mikäli sinulla ei ole käytössä mitään näistä tunnistusvälineistä, niin voit antaa toiselle henkilölle valtuutuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Toisen henkilön puolesta asiointi eTerveyspalvelussa

Alle 12-vuotiaan huoltaja voi asioida terveydenhuollon sähköisessä asioinnissa huollettavansa puolesta. eTerveyspalvelussa Suomi.fi valtuutuspalvelun kautta huoltaja voi suoraan nähdä kaikki alle 12-vuotiaat henkilöt, joiden puolesta hän voi asioida. 

Yli 12-vuotias voi antaa itse valtuutuksen läheiselleen puolesta asiointiin tai sinä voit tehdä puolesta asioinnin valtuutuspyynnön läheisesi puolesta asiointiin. Valtuutuksen voi tehdä Suomi.fi/valtuudet -palvelussa tai sähköisen asioinnin etusivulla kohdassa ”Hae valtuudet Suomi.fi-palvelusta” Yli 12-vuotiaan puolesta asioinnin valtuuden voit halutessasi tehdä myös perinteisesti lomakkeella. Täytetty lomake palautetaan terveydenhuollon yksikköön, jossa puolesta asioinnin tieto kirjataan potilastietojärjestelmään.


eTerveyspalvelun asiakasohje

Ohje sähköiseen koronarokotuksen ajanvaraukseen

Ohje alle 12-vuotiaan puolesta asiointiin
Ohje yli 12-vuotiaan puolesta asiointiin

Valtuutus 12-18 vuotta täyttäneen puolesta asiointiin 
Valtuutus yli 18-vuotiaan puolesta asiointiin 
Puolesta asioinnin muutos- tai peruutusilmoitus