Koronarokote

Koronarokote

Tältä sivulta löydät aina viimeisimmän tiedon alueemme koronarokotuksista Sivuja päivitetään jatkuvasti ja saadun tiedon mukaan. Tämä sivu on päivitetty 25.2.2021 klo 14.49.


Puhelinsoitto kaikille yli 80-vuotialle rokotusajan varmistamiseksi

 • Kuntayhtymä on aloittanut puhelinsoitot kaikille alueemme yli 80-vuotialle asukkaille, joita ei ole vielä rokotettu tai joilla ei vielä ole koronavirusrokotusaikaa. Haluamme varmistaa, että kaikki saavat rokotusajan.   
 • Soitot eivät koske alueemme iäkkäiden ja erityisryhmien ympärivuorokautisen hoidon asukkaita, koska he saavat rokotuksen asumispalveluyksikössään. Kuntayhtymän kotihoidossa olevat asiakkaat rokotetaan kotihoidon kautta rokotusjärjestyksen mukaan.
 • Tiedotamme myöhemmin kuinka 70-79-vuotiaiden ajanvaraus järjestetään. 
 • Sähköinen ajanvaraus eTerveyspalvelun kautta avautui to 25.2. klo 8.00 yli 80-vuotiaille. Pyydämme läheisiä auttamaan ajanvarauksessa. Rokotusajanvarauspuhelimen kautta ei voi varata aikoja.
 • Tällä hetkellä ja ensi viikolla rokotetaan yli 80- vuotiaita ja alle 70-vuotiaita riskiryhmään 1. kuuluvia ja nämä rokotukset kestävät vielä useita viikkoja.
 • Koronarokotusajanvarauspuhelin on tällä hetkellä suljettu. Soitamme tämän viikon aikana maanantaina 22.2. soittopyynnön jättäneille rokotusaikoja niin kauan kuin niitä riittää. Aikoja annetaan soittopyynnön perusteella alle 70-vuotiaille riskiryhmään 1. kuuluville ja yli 80- vuotiaille. 
 • Rokotteiden saatavuus vaihtelee jatkuvasti ja vaikuttaa rokotusten etenemiseen.
 • Rokotukset etenevät  THL:n ohjeistuksen ja rokotusjärjestyksen mukaisesti.
 • Rokotuksissa käytetään tällä hetkellä kolmea eri rokotetta ja näiden rokotteiden saatavuus vaihtelee viikoittain sekä vaikuttaa kulloinkin rokotettavien ryhmään.

Näin varaat ajan koronavirusrokotukseen  

Koronavirusrokotukseen tulee varata aika soittamalla tai sähköisesti. Ajanvarauskanavat eli puhelinpalvelu ja sähköinen ajanvaraus avataan välittömästi rokotteiden saapumisen mukaan. Aukioloajat voit katsoa alla olevien ajanvarauskanavien alla olevista punaisista laatikoista. 

Varaa aika sähköisesti eTerveyspalvelusta (paina tästä) 

Ajan voivat varata tällä hetkellä yli 80-vuotiaat - avautui 25.2. klo 8.00. Huom! Kaikille yli 80-vuotialle tullaan soittamaan.

Ohje sähköiseen ajanvaraukseen:

  • Kirjaudu ja tunnistaudu palveluun: eTerveyspalvelu
  • Tarkasta omat yhteystietosi
  • Valitse ”Ajanvaraus”
  • Valitse varattava aika ”Koronarokotus”
  • Valitse toimipiste, jonne haluat mennä koronarokotukseen (Kiuruvesi, Iisalmi, Sonkajärvi, Vieremä)
  • Hae ajat ja valitse sopiva aika
  • Lue ohje, jonka saat valittuasi ajan
  • Varaa aika itsellesi
Ajanvarauspuhelin on nyt suljettu, mutta sen avautuessa ajan voivat varata yli 80-vuotiaat ja 1. riskiryhmän alle 70-vuotiaat.

Puhelinpalvelun ajanvaraus numerossa 017 2724 255

Huom! Molempien ajanvarauskanavien ollessa auki yli 80-vuotiaat voivat varata ajan joko soittamalla ja sähköisesti eTerveyspalvelusta. Riskiryhmäläiset voivat varata ajan vain soittamalla, jotta hoitaja voi tehdä puhelimitse arvion riskiryhmään kuulumisesta. 


Ajanvaraus avautuu aina heti rokotteita lisää saatuamme 

 • Ajanvarauskanavat avataan aina välittömästi rokotteiden saapumisen mukaan ja ilmoitamme siitä näillä sivuilla sekä sosiaalisen median kanavillamme.
 • Ilmoitamme ajanvarauskanavista myös alueemme painetuissa lehdissä, mutta nopeasti muuttuvan aikataulun vuoksi näiltä sivuilta löytyy aina viimeisin tieto. 
 • Ajanvarauspuhelin ruuhkautui alkuviikosta runsaiden puheluiden ja teknisten ongelmien vuoksi.
 • Ajanvarauspuhelinpalvelua kehitetään tällä hetkellä, jotta voimme palvella rokotuksissa alueemme asukkaita entistä paremmin. 

Rokotuspaikkoina toimivat terveyskeskukset 

Rokotuspaikkoina toimivat tällä hetkellä alueemme terveyskeskukset ja rokotuspisteille on ohjaus paikan päällä.   


Milloin on oma rokotusvuoroni? 

Tällä hetkellä rokotamme yli 80- vuotiaita ja alle 70-vuotiaita riskiryhmään 1. kuuluvia henkilöitä. Kun olemme rokottaneet suurimman osan yli 80-vuotiaista jatkamme 75-79-vuotiaiden ja sen jälkeen 70-74- vuotiaiden rokotuksia. 

Noudatamme rokotusten järjestämisessä THL:n ohjeistuksia, joten THL:n linjaus on samalla kuntayhtymämme linjaus rokotusjärjestykseen. Seuraamme ohjeistuksen tilannetta jatkuvasti ja päivitämme rokotusjärjestystä sitä mukaa kuin se mahdollisesti muuttuu. 

Alla löytyvästä taulukosta voit katsoa valtakunnallisen rokotussuunnitelman mukaisen rokotusjärjestyksen ja tilanteen edistymisen kuntayhtymämme alueella. 

Päivittyvää rokotusjärjestystä voit seurata tästä linkistä (linkki vie THL:n sivuille).
 

 Rokotettava ryhmä  Tilanne Alustava aikataulu
 1. Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat
 
 Aloitettu viikolla 2 ja kesken  Jatkuu
 Todettujen tai epäilyjen koronapotilaiden hoitoon osallistuva henkilökunta  Aloitettu viikolla 2 ja valmis  Valmis
 Iäkkäät ympärivuorokautisen asumispalveluyksiköiden asukkaat ja henkilöstö   Aloitettu viikolla 4 ja kesken  Jatkuu
 2. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia 
 
 Aloittamatta  Avoin ja tarkentuu
Yli 80-vuotiaat  Aloitettu viikolla 8 ja kesken  Jatkuu
75-79-vuotiaat  Aloittamatta  Avoin ja tarkentuu
70-74-vuotiaat  Aloittamatta  Avoin ja tarkentuu

1. riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat 

 Aloitettu viikolla 7 ja kesken Jatkuu

2. riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat

 Aloittamatta Avoin ja tarkentuu
 3. Muu väestö  Aloittamatta   Avoin ja tarkentuu

1. riskiryhmään kuuluvat henkilöt

Riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila*

*Elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä (aikuiset).


Kuinka monta jo rokotettu?

Alla päivittäin täydentyvät lukumäärät kuinka paljon alueellamme on rokotettu. Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl ja tähän saakka on rokotettu 1 915 henkilöä, joka on noin 6 % alueemme ihmisistä (ensimmäisen rokoteannoksen saaneet 22.2. mukaan).  

Katso päivittäinen ja kuntakohtaisesti kerrottu tilanne THL:n rokotustaulukosta: Covid-19-rokotusten edistyminen (siirryt THL:n sivulle)

Koronavirusrokotukset