Koronavirus PÄÄKUVA

""

Murupolku

Koronavirus

Koronavirus

Täältä löydät tietoa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanteesta. Sivu on päivitetty 24.11.2022 kello 14.30.

Tietokonetta käyttäessäsi koronavirukseen liittyville alasivuille pääset sivuston päävalikosta +(plus)-painikkeita klikkaamalla ja sivuja voi sulkea -(miinus)-painiketta klikkaamalla. Jos katsot sivuja mobiililaitteella, valitse ensin valikko, josta avautuu päävalikko.


Ajankohtaista

 • Koronataudin leviämisen estämisessä on edelleen tärkeää muistaa turvavälit, hyvä hygienia ja käyttää kasvomaskia tarvittaessa 
 • kirurgista suu-nenäsuojainta suositellaan käytettävän kuntayhtymän hoito- ja tutkimusyksiköiden tiloissa ja niiden odotustiloissa sekä vierailijoille pitkäaikaishoivan yksiköissä, esimerkiksi palvelutaloissa
 • Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita, voit tehdä kotitestin.  
  • Jos kotitestin tulos on positiivinen, se ei edellytä yhteydenottoa terveydenhuoltoon.

  • Jos kotitesti on positiivinen tai olet oireinen, vältä turhia kontakteja ja töihin/kouluun/päiväkotiin ei saa mennä.

 • Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) verkkosivuilta löydät tietoa: 

 • Rokotamme tällä hetkellä kuntayhtymän alueella kaikkia yli 5-vuotiaita. Otathan koronarokotuksen heti, kun se on mahdollista.
 • 5-11-vuotiaiden lasten koronarokotukset vain ajanvarauksella neuvoloissa. Ajanvaraus eTerveyspalvelun kautta tai omalta terveydenhoitajalta. Lasten rokotuksia ei anneta avoimissa rokotuspäivissä.
 • Lue lisää Koronavirusrokotus-sivuiltamme, josta löydät ohjeet ja linkin koronarokotus-ajanvaraukseen.

 

 

 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!

Koronatodistus Omakannasta

Näin saat koronatodistuksen Omakannasta!

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta. 3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen. 4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Yleensä koronarokotus-todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta.