Murupolku

Koululaiset ja opiskelijat

Koululaisten ja opiskelijoiden palvelut

Kouluterveydenhuolto lakisääteistä ja maksutonta terveydenhuoltoa peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon kanssa. Lue lisää kouluterveydenhuollosta täältä. (Linkki alasivulle: Kouluterveydenhuollon palvelut).

Opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu kuntayhtymämme alueella sijaitsevien toisen asteen oppilaitosten (lukiot, ok ammatilliset oppilaitokset) sekä ammattikorkeakoulun opiskelijoille kotipaikkakunnasta riippumatta.

Opiskelijoiden suun terveyshuolto

Yli 16-vuotta täyttäneet varaavat itse ajan suun ja hampaiden hoitoon liittyvissä asioissa. Lue lisää opiskelijoiden suun terveydenhuollosta täältä. 

Mikä nuoren mieltä vaivaa?

Lasten ja nuorten mieli ovat joskus myllerryksessä pitkänkin aikaa. Tilanteisiin kannattaa hakea apua ja tukea ajoissa.

Koulupsyykkari on matalan kynnyksen tuki oppilaille kaikissa eri elämänvaiheissa ja tilanteissa. Lue lisää koulupsyykkarista täältä.  

Kuraattori on koulujen ja oppilaitosten sosiaalityöntekijä, joten he auttavat laaja-alaisesti erilaisissa opiskeluun ja nuoren elämään kuuluvissa asioissa. Kuraattori auttaa esimerkiksi, kun on toistuvia poissaoloja koulusta, kiusaamiseen liittyviä huolia, elämän hallinnan vaikeuksia tms. Lue lisää kuraattoritoiminnasta täältä. 

Koulupsykologi toimii kehityksen ja oppimisen asiantuntijana kouluilla ja oppilaitoksissa. Lue lisää koulu- ja opiskeluterveydenhuollon psykologian palveluista täältä. 
 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!