Lapsiperheiden palvelut PÄÄKUVA

Murupolku

Lapsiperheiden palvelut

Lapsiperheiden palvelut

Tarjoamme lapsiperheille erilaisia ja monipuolisia palveluita.

Perhetyö on sosiaalihuoltolain mukaista palvelua, jonka tehtävänä on auttaa ja tukea lapsiperheitä selviytymään arjessa. Lue lisää perhetyöstä. 

Perheneuvola tukee erilaisissa kasvuun ja kehitykseen liittyvissä huolissa. Ota yhteyttä, kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, jos lapsella on pelkoja, alakuloisuutta tai levottomuutta. Perheneuvola tukee myös erilaisissa kriisitilanteissa. Lue lisää perheneuvolasta.

Lapsiperheiden kotipalvelu lyhytkestoisiin ja tilapäisiin tarpeisiin tarkoitettua perheiden kotona tapahtuvaa lasten hoitopalvelua. Lue lisää lapsiperheiden kotipalvelusta. 

Lue lisää tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnasta.

Lapsiperheiden sosiaalipalveluita ovat muun muassa toimentuloon, maahanmuuttoon ja eron jälkeisiin kysymyksiin liittyvät asiat. Lue lisää lapsiperheiden sosiaalityöstä

Yhdessä aika -palvelu

Mietityttääkö vanhemmuus, hiertääkö perheen sisäiset suhteet, takkuaako arjen pyörittäminen tai huolettaako pärjääminen lapsen kanssa? Sinulla ja perheelläsi on mahdollisuus hyödyntää lapsiperheiden parissa toimivia ammattilaisia ratkaisujen löytämiseksi perheenne arkeen. Riittää, että ilmaiset toiveestasi lähimmälle työntekijälle esim. terveydenhoitajalle tai päiväkodin työntekijälle. Hän auttaa sinua Yhdessä ajan järjestämiseksi.

  • Yhteinen aika on tarkoitettu sinulle ja perheellesi silloin, kun perheessänne on tilanne, joka tuntuu monimutkaiselta ja hankalalta ratkaista. Yhteinen aika on tarjolla odottaville perheille ja perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.
  • Yhteisellä ajalla sinä ja perheesi voitte yhdessä ammattilaisten avulla tarkastella elämäntilannettanne erilaisista näkökulmista käsin.
  • Yhteisen ajan tarkoituksena on auttaa sinua ja perhettäsi selkeyttämään ja ymmärtämään nykyistä elämäntilannettanne ja löytämään kanssanne keinoja arjen tilanteiden ratkaisemiseksi.
  • Ratkaisuja mietitään sinun ja perheesi omia voimavaroja ja mahdollisuuksia hyödyntäen. Pohdimme yhdessä tuen tarvetta, sopivia tuen muotoja ja laadimme yhteisen suunnitelman etenemisestä.

Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!