Murupolku

Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudellisissa palveluissa hoidetaan lapsen elatusapuun, isyyden selvittämiseen ja tunnustamiseen, lapsen huoltoon, asumiseen ja tapaamisoikeuteen sekä adoptioon liittyviä asioita. 

Adoptioneuvonta

Adoptioneuvonnassa autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen tai annetaan tukea lapsen antamista adoptiolapseksi. Kuntayhtymä ostaa perheen ulkopuolisen adoptioneuvonnan palveluita Pelastakaa Lapset ry:ltä Lue lisää adoptioneuvonnasta.

Isyyden ja äitiyden selvittäminen

Isyyden ja äitiyden selvittämisen tarkoituksena on hankkia tiedot, joiden nojalla voidaan todentaa tai vahvistaa lapsen vanhemmuus. Lue lisää isyyden ja äitiyden selvittämisestä.

Lapsen elatusapu

Jokaisella lapsella on oikeus riittävään elatukseen, hoitoon ja koulutukseen, joista vanhemmat vastaavat. Lue lisää lapsen elatusavusta.

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeus

Lapsen vanhempien tekemän sopimuksen lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta vahvistaa lapsen asuinpaikkakunnan sosiaalilautakunta (lastenvalvoja).  Mikäli vanhemmat eivät pääse keskinäiseen sopimukseen lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevassa asiassa, niin asia saatetaan tuomioistuimen päätettäväksi. 

Lue lisää lapsen huolto- ja tapaamisoikeudesta.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!

Yhteystiedot - perheoikeudelliset palvelut

Yhteystiedot

Iisalmi

(vanhempi, joka syntynyt 1. - 25. pv)

Lastenvalvoja/sosiaalityöntekijä
Tiina Jauhiainen, puhelin 040 830 4375
Puhelintunti maanantai-perjantai kello 12-13

Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä, Iisalmi

(vanhempi, joka syntynyt 26. - 31. pv)

Lastenvalvoja/ sosiaalityöntekijä
Pirkko Pensas, puhelin 040 830 4358
Puhelintunti maanantai-perjantai kello 12-13