Murupolku

Psykiatrinen kuntoutus PÄÄKUVA

""

Psykiatrinen kuntoutus

Psykiatrinen kuntoutus

Psykiatrisen kuntoutuksen toiminta on suunnitelmallista, vapaaehtoista ja määräaikaista. Kuntoutujan kanssa täytetään yhteistyösuunnitelmalomake, mihin kirjataan kuntoutuksen tarve, toiminta, tavoite ja arviointi yhteistyössä kuntoutujan kanssa (tiedot siirretään potilastietojärjestelmään). Moniammatillinen yhteistyö kuntoutujan perheen ja muun verkoston kanssa on olennainen osa kuntoutumista.

Psykiatrisen kuntoutuksen avoin ryhmä kokoontuu maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12 - 14. Ryhmässä voi olla sen aikaa, mikä tuntuu sopivalta. Kuntoutuja voi osallistua avoimeen ryhmään 1 - 3 päivänä viikossa yksilöllisen tarpeen ja sopimuksen mukaan. Ryhmäkoko vaihtelee päivittäin.

Tiistai- ja Torstaitiimit ovat avoimia, vapaamuotoisia mielenterveyskuntoutujien ryhmiä, jotka ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntoutujille, jolla on injektiolääkitys. Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden yhdessäoloon ja vertaistukeen.

Psykiatrinen kotikuntoutus on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, joiden toimintakyky on alentunut oireiden pahenemisen/vaikeutumisen seurauksena ja, jotka mahdollisesti tästä johtuen joutuisivat turvautumaan sairaalahoitoon. Kotikuntoutus voi olla tukemassa myös sairaalasta kotiutuvan kuntoutujan paluuta arkeen.

Toimi näin

Psykiatriseen kuntoutukseen tullaan hoitavan tahon yhteydenoton ja/tai yhteistyöneuvottelun kautta.

Psykiatrisen kuntoutuksen ja kotikuntoutuksen puhelinasiointi

Mikäli olet jo meidän asiakkaana, niin soitot suoraan omalle työntekijälle. Puhelinnumerot löytyvät Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän internet sivuilta.

  • +358 401833514

Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina - Torstaina 08:00 - 15:30
  • Perjantaina 08:00 - 14:00

Iisalmen sairaala

Iisalmen sairaalassa on ympärivuorokautinen päivystys ja ensiapu kiireellistä hoitoa tarvitseville (24/7), mielenterveys- ja päihdepalvelut, psykiatriset palvelut, riippuvuusosasto, röntgen- ja muut kuvantamispalvelut, laboratorio, kirurgin- ja silmälääkärin vastaanotto sekä toimenpideyksikkö.

Osoite

Riistakatu 23, 74120 IISALMI

Normaalit aukioloajat

Iisalmen sairaala
  • Maanantaina - Sunnuntaina 06:00 - 21:00

Muut yhteystiedot

Chat

Chat -palvelu on käytössä:

* terveyspalvelut (hoitaja ja lääkärin vastaanottopalvelut)

* suun terveydenhuolto

* ikäihmisten palvelut

* päihde- ja mielenterveyspalvelut (13-30 vuotta)

* perheiden ja nuorten palvelut

* neuvola ja kouluterveydenhoidon palvelut.

Chat -palvelussa voit asioida nimettömänä.

Jos asiasi on henkilökohtainen, niin chat -palveluohjaaja pyytää sinua tekemään vahvan tunnistautumisen (Suomi.fi -tunnistus pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

Keskustelu on mahdollista myös muuttaa videoyhteydeksi. Saa osallistumislinkin tekstiviestinä tai sähköpostina. Linkin avattuasi voit asioida videoyhteyden kautta.

Chat -palvelun kautta voidaan lähettää liitetiedostoja (pdf tai kuva).

Kun chat–palvelu on suljettu, voit kiireettömissä asioissa jättää yhteydenottoviestin.

Etävastaanotto

Etävastaanotto on vaihtoehto tavalliselle vastaanottokäynnille. Etävastaanotosta voit sopia ajanvarauksen yhteydessä.

Osallistumislinkin saat tekstiviestinä älypuhelimeen tai sähköpostiin, tai molempiin.

Voit itse valita, osallistutko etävastaanotolle älypuhelimella vai tietokoneella.

Etävastaanoton aikana on mahdollista lähettää liitetiedostoja ja viestiä kirjoittamalla. Etävastaanotolla voi olla mukana omaisia/läheisiä tai muita sinun asiointiisi liittyviä ammattilaisia.