Murupolku

Psykiatrinen kuntoutus PÄÄKUVA

""

Psykiatrinen kuntoutus

Psykiatrinen kuntoutus

Psykiatrisen kuntoutuksen toiminta on suunnitelmallista, vapaaehtoista ja määräaikaista. Kuntoutujan kanssa täytetään yhteistyösuunnitelmalomake, mihin kirjataan kuntoutuksen tarve, toiminta, tavoite ja arviointi yhteistyössä kuntoutujan kanssa (tiedot siirretään potilastietojärjestelmään). Moniammatillinen yhteistyö kuntoutujan perheen ja muun verkoston kanssa on olennainen osa kuntoutumista.

Psykiatrisen kuntoutuksen avoin ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 12 - 14. Ryhmässä voi olla sen aikaa, mikä tuntuu sopivalta. Kuntoutuja voi osallistua avoimeen ryhmään viikoittain yksilöllisen tarpeen ja sopimuksen mukaan. Ryhmäkoko vaihtelee päivittäin.

Tiistai- ja Torstaitiimit (injektioryhmät) ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntoutujalle, jolla on injektiolääkitys. Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden yhdessäoloon ja vertaistukeen.

Ryhmiin ohjaudutaan hoitavan tahon yhteydenoton kautta.

Psykiatrinen kotikuntoutus

Psykiatriselta kotikuntoutukselta voit mielenterveyskuntoutujana saada tukea arjenhallintaan, oireidenhallintaa ja saada tukea toimintakykysi aktivointiin. Kotikuntoutus toteutuu siellä missä tarvitset tukea, kuten kotikäynnit ja tutustumiskäynnit esimerkiksi vertaistukikeskuksiin, auttaminen virasto- ja kauppa-asioinneissa, ohjaus ja neuvonta sekä tukipuhelut.

Kotikuntoutukseen tullaan hoitavan tahon yhteydenoton ja yhteisen tapaamisen perusteella. Teemme yhteistyösopimuksen ja kuntoutumissuunnitelman, jotka perustuvat tavoitteellisuuteen, vapaaehtoisuuteen ja määräaikaisuuteen.

Psykiatrinen kotikuntoutus on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, joiden toimintakyky on alentunut oireiden pahenemisen/vaikeutumisen seurauksena ja, jotka mahdollisesti tästä johtuen joutuisivat turvautumaan sairaalahoitoon. Kotikuntoutus voi olla tukemassa myös sairaalasta kotiutuvan kuntoutujan paluuta arkeen.

Toimi näin

Psykiatriseen kuntoutukseen tullaan hoitavan tahon yhteydenoton ja/tai yhteistyöneuvottelun kautta.

Psykiatrisen kuntoutuksen puhelinasiointi

Mikäli olet jo meidän asiakkaana, niin soitot suoraan omalle työntekijälle. Puhelinnumerot löytyvät Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän internet sivuilta.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Torstai 08:00 - 15:30
  • Perjantai 08:00 - 14:00

Lisätiedot

Terveys Vire (entinen Iisalmen sairaala)

Terveys Vire -rakennuksessa (entinen Iisalmen sairaala) sijaitsee mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotot, psykiatrinen ja riippuvuusosasto, selviämisasema sekä perheneuvola.

Osoite

Riistakatu 23, 74120 IISALMI

Normaalit aukioloajat

Kampus Vire (entinen Iisalmen sairaala), pääovi avoinna:
  • Maanantai - Sunnuntai 06:30 - 21:00

Muut yhteystiedot

Lisätiedot

Psykiatrinen kuntoutus on Iisalmen sairaalan 2. kerroksessa, Riistakatu 23.

Palvelun aukioloajat
  • Maanantai - Torstai 08:00 - 15:30
  • Perjantai 08:00 - 14:00

Terveyspalvelun chat

Chat -palvelussa voit asioida nimettömänä.

Jos asiasi on henkilökohtainen, niin sairaanhoitaja pyytää sinua tekemään vahvan tunnistautumisen (Suomi.fi-tunnistus pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

Keskustelu on mahdollista myös muuttaa videoyhteydeksi. Saa osallistumislinkin tekstiviestinä tai sähköpostina. Linkin avattuasi voit asioida videoyhteyden kautta.

Chat-palvelun kautta voidaan lähettää liitetiedostoja (pdf tai kuva).

Kun chat–palvelu on suljettu, voit kiireettömissä asioissa jättää yhteydenottoviestin.

Lisätiedot

Etävastaanotto

Etävastaanotto on vaihtoehto tavalliselle vastaanottokäynnille. Etävastaanotosta voit sopia ajanvarauksen yhteydessä.

Osallistumislinkin saat tekstiviestinä älypuhelimeen tai sähköpostiin, tai molempiin.

Voit itse valita, osallistutko etävastaanotolle älypuhelimella vai tietokoneella.

Etävastaanoton aikana on mahdollista lähettää liitetiedostoja ja viestiä kirjoittamalla. Etävastaanotolla voi olla mukana omaisia/läheisiä tai muita sinun asiointiisi liittyviä ammattilaisia.

Lisätietoa etävastaanotosta saat alla olevasta linkistä.

Lisätiedot


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!