Murupolku

Pysäköintiratkaisu (v. 2023-2024)

Pysäköintiratkaisu (v. 2023-2024)

Pysäköintiratkaisu ei sisälly varsinaiseen Terveyskampus-hankkeeseen, joka on keskittynyt toiminnan ja toimitilojen muutokseen. Pysäköinti on kuitenkin oleellinen osa palvelutuotantoa ja pysäköinnin asianmukainen järjestäminen Terveyskampus-alueella on varmistettava.

Pysäköintiratkaisua on tarkasteltu Terveyskampus-hankkeen yhteydessä koko hankkeen ajan, ja vuonna 2019 on päätetty käynnistää pysäköintiratkaisun hankesuunnittelu.

Päätös liittyy kaupungin asemakaavaan. Terveyskampus-hankkeen yhteydessä olemassa olevia pysäköintipaikkoja jää uudisrakennuksen alle ja rakennusten kerrosalat muuttuvat.

  • Asemakaavan (AK 369 Terveyskeskuksen ja sairaalan alueen asemakaava) vaatimus autopaikoista Terveyskampuksen alueella on 1 autopaikka 70 kerrosneliömetriä kohden (1ap/70 k-m2). Asemakaava osoittaa rakenteellisen pysäköinnin sijoittumisen Salmenkadun varteen.

Iisalmen kaupungin asemakaavan vaatimaa pysäköintimäärää ei pystytä toteuttamaan ilman rakenteellista pysäköintiä. Rakenteellisella pysäköinnillä tarkoitetaan yhtä maantasaista ja yhtä maanalaista kerrosta.

Pysäköintiratkaisun investointi- ja rakentamispäätös tuodaan hallituksen päätettäväksi hankesuunnitelman valmistumisen jälkeen.

 

 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!