Murupolku

Reseptin uusiminen

Reseptin uusiminen

Voit tehdä reseptin uusimispyynnön sähköisesti Omakanta-palvelussa, apteekissa tai puhelimitse soittamalla Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vastaanottopalvelujen puhelimeen.

Saat tekstiviestin uusitusta sähköisestä reseptistä, mikäli olet jättänyt puhelinnumerosi uusimispyyntöön. Saat tekstiviestin myös, jos reseptiä ei voi jostakin syystä uusia. Tee uudistamispyynnön ajoissa, sillä terveydenhuollon ammattihenkilöillä on 8 vuorokautta aikaa käsitellä uudistamispyyntösi.

Uudistamispyynnön käsittelyn jälkeen lääkkeet ovat saatavilla kaikista suomalaisista apteekeista.

Toimi näin

Tee reseptin uusimispyyntö Omakanta-verkkoasioinnin kautta, apteekissa, puhelimitse tai pyydä uusimaan resepti vastaanotolla asioidessasi.

Sairaanhoitajan puhelinasiointi

Sairaanhoitaja arvioi oireidesi perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden, ohjaa omahoitoon, tarvittaessa suunnittelee ja järjestää jatkohoidon.

Normaalit aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8-15
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 15:00

Lisätiedot

Omakanta

Omakanta on verkkopalvelu, josta kansalainen näkee julkisen ja yksityisen terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaskäynneistä ja lääkityksestä sekä itse tallentamiaan hyvinvointitietoja. Palvelu on valtakunnallinen. Kirjautuminen palveluun tapahtuu kanta.fi-sivustolta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella verkkoasioinnin mahdollistavalla henkilökortilla.

Mitä asioita Omakannassa voi hoitaa?

Omakannasta voit katsoa reseptisi ja niiden toimitustiedot, hoitojen kirjaukset, laboratorio- ja röntgentutkimukset sekä alle 10-vuotiaan huollettavan lapsen tiedot. 10–17-vuotiaan lapsen tietoja voi nähdä vähitellen, kun terveydenhuollossa on tehty tarvittavat muutokset potilastietojärjestelmiin. Omakannassa voit pyytää reseptin uusimista ja tallentaa oman hoito- ja elinluovutustahtosi. Omakannassa voit myös seurata omaa hyvinvointiasi ja tarkastella hyvinvointisovelluksella tallennettuja tietojasi. Keväästä 2021 alkaen palvelussa on mahdollista asioida täysi-ikäisen henkilön puolesta sähköisellä asiointivaltuudella.

Tietojen luovutus

Suostumuksella voit vaikuttaa Kanta-palveluihin tallennettujen tietojesi käyttöön hoidossasi. Omakannassa voit antaa suostumuksen omien tietojen luovuttamiseen tai kieltää luovuttamisen. Omakannassa on myös mahdollista antaa suostumus reseptitietojen luovuttamiseen toiselle Euroopan maan apteekille, jos haluat ostaa lääkkeitä suomalaisella reseptillä ulkomailla.

Lisätiedot

Terveyspalvelun chat

Chat -palvelussa voit asioida nimettömänä.

Jos asiasi on henkilökohtainen, niin sairaanhoitaja pyytää sinua tekemään vahvan tunnistautumisen (Suomi.fi-tunnistus pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

Keskustelu on mahdollista myös muuttaa videoyhteydeksi. Saa osallistumislinkin tekstiviestinä tai sähköpostina. Linkin avattuasi voit asioida videoyhteyden kautta.

Chat-palvelun kautta voidaan lähettää liitetiedostoja (pdf tai kuva).

Kun chat–palvelu on suljettu, voit kiireettömissä asioissa jättää yhteydenottoviestin.

Lisätiedot


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!