Sotelaisten tarinat rekrykoulutuksella lähihoitajaksi

 

Kuva. Catherine Heiskanen, rekrykoulutuksella lähihoitajaksi, Sonkajärvi

 

Opiskelen lähihoitajaksi, toinen vuosi on menossa ja näytöt tulossa. Olin aluksi rekrykoulutuksen kautta koejaksolla, jotta nähtiin, miten hoitoalan opiskelut luonnistuvat ilman aiempaa kokemusta. Tulin Tuulikanteleeseen harjoitteluun TE-toimiston kautta, koska korona vei edelliset työt, enkä halunnut vaan istua kotona.

 

Haluan suuntautua vanhustyöhön ja täydentää myöhemmin osaamistani palliatiiviseen hoitoon. Olen kiinnostunut monista asioista, kuten digitalisaatiosta, ja haluan kouluttautua enemmän.

 

Suosittelen Tuulikanteletta harjoittelupaikkana, koska täällä on ahkeria ja tunnollisia työntekijöitä. Minut on eri kulttuurista tulleena otettu hyvin vastaan ja hyväksytty porukkaan, minun osaamiseeni luotetaan. Täällä on työyhteisössä hyvä ilmapiiri. Koko ajan voin kysyä asiantuntijoilta, jos joku asia mietityttää tai en sitä vielä osaa. Harjoittelijat on otettu hyvin huomioon, on esimerkiksi mahdollisuus vaikuttaa omiin työvuoroihin ja joustavuutta niiden suhteen löytyy. Tuulikanteleessa pidetään myös yhteisiä palavereita. 

 

Erilaiset ihmiset ympärillä ovat rikkaus. 

 

Työni vaihtelee vuoron mukaan, aamu-, väli- tai iltavuoroissa on erilaiset tehtävät. On mukava, kun myös työkaverit vaihtelevat vuorojen mukaan ja saa olla eri ihmisten kanssa töissä. Se on rikkautta, kun on erilaisia ihmisiä ympärillä! Olen oppinut täällä todella paljon. Avustan vuodepotilaita ruokailussa ja hygieniassa, vaihdamme yhdessä päivävaatteet ja yöasut. Meillä on paljon yhteistä virikettä, laulan asukkaiden kanssa ja keskustelemme paljon. Kyselen kuulumisia, että miten heidän päivänsä on sujunut. Kaikki eivät pysty enää puhumaan, mutta kun heille juttelee, niin ilmeistä ja kehonkielestä huomaa, että he silti ymmärtävät minua. Ymmärrän heitä koko ajan paremmin, kun teen pidempään töitä heidän kanssaan.

 

Täällä Tuulikanteleessa on hyvin lämmin henki hoitajien ja asukkaiden kesken. Paljon kysellään ihan tavallisia asioita, kuten mitä sinulle kuuluu, oletko nukkunut hyvin. Meistä tulee tavallaan osa asukkaiden perhettä. Täällä on hyvä tehdä töitä, minulla on oikein positiivinen tunne paikan hyvästä hengestä. Olen kiitollinen, kun saan olla täällä harjoittelussa ja minulle annetaan mahdollisuus. Haluan tehdä täällä töitä, opin koko ajan lisää ja lisää. 

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.

 


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!