Sotelaisten tarinat työkykykoordinaattori

 

Kuva. Anne Roponen, työkykykoordinaattori, Iisalmi

 

Työskentelen työkykykoordinaattorina Ylä-Savon SOTE kuntayhtymällä. Minulla on yhteiskuntatieteiden maisterin koulutus, suuntauduin opinnoissani sosiaalityöhön. Olen työskennellyt aiemmin muun muassa sosiaalityöntekijänä, koulukuraattorina ja myös matkaoppaana.  

 

Työtehtäväni liittyvät pitkälti henkilöstöhallintoon ja toimin myös esihenkilönä työsuojelupäällikölle ja työsuojeluvaltuutetuille. Vastuualueellani on työterveyshuollon järjestämiseen ja kehittämiseen liittyvät tehtävät. Hoidan myös työkyvyn tukiasioita, joihin kuuluvat muun muassa ePassi-asiat; neuvon ja opastan sen käytössä. Koulutan esihenkilöitä työpajoissa kaikissa ajankohtaisissa työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Laadin ja päivitän myös ohjeistusta näihin asioihin liittyen. 

 

Neuvon henkilöstöä muun muassa eläkeasioissa, autan eläke- ja ammatillisen kuntoutuksen hakemusten teossa ja erilaisten lomakkeiden täyttämisessä sekä annan uuden ammatin valintaan liittyvää ohjausta ja etsin myös työntekijöillemme työkykyyn sopivia työtehtäviä kuntayhtymän sisällä. Olen mukana työterveysneuvotteluissa sekä tarvittaessa esihenkilöiden apuna ja tukena henkilöstön kanssa käytävissä keskusteluissa. Olen asiantuntijana mukana myös erilaisissa kehittämishankkeissa ja verkostoissa. Asiakastapaamisten ja lähipalaverien takia teen työtäni paljon livenä, vähemmän etänä. 

 

Eniten pidän asiakastyöstä: se on välillä haastavaa, mutta myös mieluista. Pidän numeroista; tilastojen ja raporttien laatiminen on mukavaa. Ilokseni olen pystynyt hyödyntämään työssäni myös kielitaitoani. Myös erilaisissa työpajoissa esihenkilöiden kanssa käytävät keskustelut tuovat iloa työhöni. Työni on monipuolista, enkä koe stressiä keskeneräisistä asioista, olen oppinut sietämään painetta. Pyrin välttämään kiireen tuntua organisoimalla työtäni. 

 

Vaikka teen työtäni yksin, minulla on paljon työkavereita, joiden kanssa olen tekemisissä päivittäin omassa varsinaisessa työpisteessäni Veljeskoti-kiinteistössä ja tilapäisessä työpisteessäni Pihlajalinnassa. Työhyvinvointitiimillä kokoonnumme kerran kuukaudessa. Myös henkilöstö- ja palkkahallinnossa sekä eri  johtoryhmissä työskentelevät ovat tärkeitä työkavereitani ja tärkeä verkostoni. Esihenkilöni kanssa minulla on erittäin hyvät välit ja saan häneltä tukea. Voin itse vaikuttaa työhöni ja saan tarvittaessa jatkokoulutusta.  

 

Suosittelen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymää työnantajana. Olen viihtynyt työkykykoordinaattorin työssäni erinomaisesti. Iloitsen siitä, että saan hyödyntää työssäni hyvin taitojani. 

Koen, että olemme edelläkävijöitä monissa asioissa, esim. kehittämishankkeiden, työterveyshuollon kehittämisen ja esimiesten kouluttamisen osalta. Olemme monipuolinen organisaatio ja meillä on todella hyviä paikkoja tarjolla. Iisalmi on lisäksi hyvä paikka asua. 

 

Vapaa-ajallani tykkään leipoa ja laittaa ruokaa. Ulkoilen koiran kanssa, marjastan ja sienestän. Olen aktiivisesti mukana sekä valtakunnan että Iisalmen politiikassa. 

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!