Murupolku

Vammaisten lasten tilapäishoito

Vammaisten lasten tilapäishoito

Erityislasten perheille järjestetään tilapäishoidon palvelua perheen jaksamisen tueksi. Tilapäishoito voidaan toteuttaa kuntayhtymän vammaisten lasten asumis- ja tilapäishoitoyksikössä Kuunsirpissä, perhehoitona tai toimeksiantosopimuksella tapahtuvana sijaishoitona.

Perhehoidolla tarkoitetaan henkilön ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä hänen oman kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa. Perhehoitoa voidaan järjestää myös hoidettavan omassa kodissa. Perhehoitajat saavat perehdytyksen ja/tai valmennuksen perhehoitajana toimimiseen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Sosiaalityön palveluista. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain lasten ja nuorten perhehoidon palkkioista ja niiden suuruudesta.

Sijaishoito on hoidettavan kotona tapahtuvaa hoitoa. Sijaishoitoa järjestetään pääasiassa omaishoitajan vapaiden aikaisen omaishoidettavan tarvitseman huolenpidon turvaamiseksi. Sijaishoito eroaa perhehoidosta siten, että yleensä sijaishoitaja on perheen itsensä valitsema henkilö lähipiiristään. Sijaishoitajan ei kuitenkaan tarvitse olla hoidettavan omainen tai muu läheinen henkilö.

Vammaispalvelujen työntekijät auttavat ja neuvovat sijaishoitajan löytämisessä. Vammaispalvelut tekevät sijaishoitajan kanssa toimeksiantosopimuksen sijaishoidon järjestämiseksi. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain Vammaispalvelujen sijaishoidon palkkiosta ja sen suuruudesta.

Toimi näin

Ole yhteydessä vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään/palveluohjaajaan.

Sosiaalityön seudullinen palveluohjaus

Palveluyksikkö antaa asiakkaalle yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa asiakkaan elämäntilanteen mukaisesti.

Palveluohjaajat ohjaavat asiakkaita aikuis-, perhe- ja vammaissosiaalityön palveluihin.

Tarvittaessa ohjaus myös yhteistyökumppaneille tai asiakkaan tilanteen selvittelyä yhteistyötahojen (mm. Kela, Te- palvelut, terveyspalvelut, ulosottovirasto, talous- ja velkaneuvoja) kanssa.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina - Perjantaina 09:00 - 15:00

Iisalmen sosiaalikeskus

Sosiaalikeskuksen palveluita ovat perhe-, aikuis- ja vammaissosiaalityö sekä perheoikeudelliset palvelut.

Osoite

Virrankatu 2, 2. krs, 74100 IISALMI

Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina - Perjantaina 09:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin