Murupolku

Vammaisten lasten tilapäishoito

Vammaisten lasten tilapäishoito

Erityislasten perheille järjestetään tilapäishoidon palvelua perheen jaksamisen tueksi. Tilapäishoito voidaan toteuttaa kuntayhtymän vammaisten lasten asumis- ja tilapäishoitoyksikössä Kuunsirpissä, perhehoitona tai toimeksiantosopimuksella tapahtuvana sijaishoitona.

Perhehoidolla tarkoitetaan henkilön ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä hänen oman kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa. Perhehoitoa voidaan järjestää myös hoidettavan omassa kodissa. Perhehoitajat saavat perehdytyksen ja/tai valmennuksen perhehoitajana toimimiseen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Sosiaalityön palveluista. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain lasten ja nuorten perhehoidon palkkioista ja niiden suuruudesta.

Sijaishoito on hoidettavan kotona tapahtuvaa hoitoa. Sijaishoitoa järjestetään pääasiassa omaishoitajan vapaiden aikaisen omaishoidettavan tarvitseman huolenpidon turvaamiseksi. Sijaishoito eroaa perhehoidosta siten, että yleensä sijaishoitaja on perheen itsensä valitsema henkilö lähipiiristään. Sijaishoitajan ei kuitenkaan tarvitse olla hoidettavan omainen tai muu läheinen henkilö.

Vammaispalvelujen työntekijät auttavat ja neuvovat sijaishoitajan löytämisessä. Vammaispalvelut tekevät sijaishoitajan kanssa toimeksiantosopimuksen sijaishoidon järjestämiseksi. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän yhtymähallitus päättää vuosittain Vammaispalvelujen sijaishoidon palkkiosta ja sen suuruudesta.

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään/palveluohjaajaan.

Sosiaalityön seudullinen palveluohjaus

Palveluyksikkö antaa asiakkaalle yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa asiakkaan elämäntilanteen mukaisesti.

Palveluohjaajat ohjaavat asiakkaita aikuis-, perhe- ja vammaissosiaalityön palveluihin.

Tarvittaessa ohjaus myös yhteistyökumppaneille tai asiakkaan tilanteen selvittelyä yhteistyötahojen (mm. Kela, Te- palvelut, terveyspalvelut, ulosottovirasto, talous- ja velkaneuvoja) kanssa.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 15:00

Lisätiedot

Palvelun aukioloajat
Sosiaalityön seudullinen palveluohjaus on avoinna:
  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 15:00

Etävastaanotto

Etävastaanotto on vaihtoehto tavalliselle vastaanottokäynnille. Etävastaanotosta voit sopia ajanvarauksen yhteydessä.

Osallistumislinkin saat tekstiviestinä älypuhelimeen tai sähköpostiin, tai molempiin.

Voit itse valita, osallistutko etävastaanotolle älypuhelimella vai tietokoneella.

Etävastaanoton aikana on mahdollista lähettää liitetiedostoja ja viestiä kirjoittamalla. Etävastaanotolla voi olla mukana omaisia/läheisiä tai muita sinun asiointiisi liittyviä ammattilaisia.

Lisätietoa etävastaanotosta saat alla olevasta linkistä.

Lisätiedot


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!