Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Joulun ja infektiotilanteen vaikutus kiireettömään hoitoon Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella

19.12.2022

Joulunajan ja vallitsevan infektiotilanteen vuoksi terveydenhuollon toimintaresurssit ovat valtakunnallisesti hyvin niukat. Tämän johdosta Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän toiminnassa joudutaan keskittymään pääasiassa kiireellistä hoitoa vaativien potilaiden hoidon turvaamiseen. Niukan resurssitilanteen vuoksi kiireetöntä hoitoa joudutaan supistamaan normaalista toiminnasta.

Päivystystoiminnan ruuhkautumisen välttämiseksi toivoimme asiakkailta yhteydenottoa puhelimitse ennen päivystykseen hakeutumista. Takaisinsoitoissa voi esiintyä viivettä resurssipulasta johtuen. Kiireetön ajanvarausvastaanottotoiminta toimii supistettuna loppuvuoden ja kiireettömissä ajanvarausvastaanottotarpeissa yhteydenottoja toivotaan siirrettävän vuodenvaihteen yli.

Resurssipula vaikuttaa myös reseptien uusintaan. Reseptien uusinnassa voi esiintyä viiveitä. Tietojärjestelmän vaihdosta johtuen uusittavia reseptejä ei voi kohdentaa järjestelmään 30.12.2022-1.1.2023. Reseptien uusimispyynnöt kirjautuvat uuteen tietojärjestelmään normaalisti 2.1.2023 alkaen.