Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Koronatestaus heijastuu talouteen 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän hallitus kokoontui 6. lokakuuta ja käsitteli mm. koronatestauksen heijastumista talouteen ja lastensuojelupalveluiden kilpailuttamista.

Pohjois-Savon maakunnan kunnat ovat sitoumuksiensa mukaisesti valmistelleet maakunnallisen lastensuojelun ympärivuorokautisten ostopalveluiden ja avohuollon palveluiden kilpailuttamista Sansia Oy:n kanssa. Kuntayhtymän lastensuojelun avohuollon palvelujen hankinnan arvoksi arvioidaan 410 000 euroa neljän vuoden aikana. Vuoden 2021 talousarviossa avopalveluiden menojen kustannukset ovat noin 110 000 euroa. Yhtymähallitus hyväksyi tarjouspyynnön ja antoi hankintaprosessin toimeksi Sansia Oy:lle.

Kuntayhtymän toimintatuottojen toteuma elokuun loppuun mennessä on yhteensä 109,4 miljoonaa euroa, josta jäsenkuntien maksuosuudet muodostavat 96,7 miljoonaa euroa. Muiden toimintatuottojen osuus on 12,7 miljoonaa euroa (63,7 % talousarviosta). Koronaepidemia alensi toimintatuottojen kertymistä erityisesti osastopalveluissa, vastaanottopalveluissa, omassa erikoissairaanhoidossa ja psykiatrisella/riippuvuusosastolla. Koronan aiheuttamista kustannuksista merkittävin vaikutus on testaamisella, jonka kustannus oli elokuussa 238 000 euroa ja koko vuoden aikana yhteensä 611 000 euroa. Kuntayhtymän tulosennuste päivitetään ja kunnittaiset ennusteet laaditaan syyskuun osavuosikatsauksen yhteydessä.

Yhtymähallitus hyväksyi viestintä- ja markkinointistrategian vuosille 2020-2021, joka pohjautuu kuntayhtymän uuteen strategiaan ja on laadittu ohjenuoraksi viestinnän ja markkinoinnin toteuttamiselle. 

Yhtymähallituksen kaikki käsitellyt asiat ja pöytäkirja 6.10.2020 kokouksesta nähtävillä verkkosivuillamme heti sen tarkastuksen jälkeen.

Lisätietoja, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, toimitusjohtaja, Leila Pekkanen, 040 830 2789, leila.pekkanen@ylasavonsote.fi