Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Terveyskampuksen uudisrakennus etenee suunnitellusti

28.10.2020 klo 15.24

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän hallitus kokoontui 27. lokakuuta ja käsitteli mm. tietojärjestelmien uudistamista sekä Terveyskampus-hankkeen uudisrakennuksen hankintojen kilpailutusta.

Terveyskampuksen uudisrakennus käyttöön vuonna 2021

Terveyskampushanke etenee aikataulussa ja uudisrakennus otetaan käyttöön vuoden 2021 aikana. Uudisrakennukseen tulevien sairaalalaitteiden tulee olla toimitettuina maaliskuuhun 2021 mennessä, jotta niiden asennustyöt eivät hidasta koko hankkeen aikataulua. Tavoitteena on hankkia kokonaistaloudellisesti edullisimmat laitteistot, jotka soveltuvat käyttötarkoituksiin ja täyttävät vaadittavat tekniset ja laadulliset ominaisuudet. Sansia Oy:n toimesta kilpailutettuja hankintoja tulevat olemaan mm. sairaalalaitteet (välinehuollon laitteet, toimenpideyksikön laitteet, lääkekeskuksen laitteet), irtokalusteet (mm. yleiset tilat, toimistot, kokoustilat) sekä muut koneet ja laitteet. Yhtymähallitus hyväksyi sairaalalaitteiden osalta esitellyn tarjouspyynnön, ja Sansia Oy kilpailuttaa uudisrakennukseen välineitä tarjouspyynnön mukaisesti. 

Kuntayhtymä uudistaa tietojärjestelmiään

Kuntayhtymällä on merkittävä tarve uudistaa ICT-käyttöympäristöään. Uudistamistyön valmistelu aloitettiin jo 2015, mutta keskeytettiin Sipilän hallituksen sote-uudistuksen ajaksi. Uudistamistyö aloitettiin uudelleen sote-uudistuksen kaaduttua ja tarve uudistamiselle tällä hetkellä hyvin akuutti. Kuntayhtymältä puuttuu mm. luotettava sisäisen viestinnän ja asiakirjojen laadinnan ratkaisu, jota voitaisiin käyttää joustavasti eri välineillä kuten työasemilla, kannettavilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Suunnitelmana on ottaa käyttöön Microsoftin M365-ratkaisu, jossa tulevat mukana asiakirjojen laadinnan, käsittelyn ja turvaamisen ratkaisu sekä pikaviestinnän, etäkokouksien, julkisten tilaisuuksien verkkolähetysten ja laitehallinnan ratkaisut sekä laitteiden ja käyttäjien tietoturvaa parantavat ratkaisut. Yhtymähallitus päätti hankkia kolmen vuoden sopimuskaudelle Microsoft M365-ratkaisun tietotyön tarpeiden ja turvaamisen mukaisesti minimikustannusperiaatteella, mutta kuitenkin enintään 500 000
€/vuosi mukaan. 

Yhtymähallituksen kaikki käsitellyt asiat ja pöytäkirja 27.10.2020 kokouksesta nähtävillä verkkosivuillamme heti sen tarkastuksen jälkeen. Lue pöytäkirja verkkosivuiltamme.

Lisätietoja, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, talousjohtaja, Petteri Soininen, 040 526 7975, petteri.soininen@ylasavonsote.fi