Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Alueellamme viime viikolla kaksi tartuntaa

07.12.2020

Kuntayhtymän alueella todettiin viime viikolla kaksi koronavirustartuntaa, joiden tartuntaketjut ovat tiedossa ja altistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin. Muistutamme 1. joulukuuta käyttöön otetuista suosituksista eli mm. maskisuosituksesta, kokoontumisrajoituksista sekä etätyösuosituksesta.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella todettiin viime viikolla kaksi koronavirustartuntaa ja näihin liittyen useita altistuneita. Toinen tartunta oli Iisalmessa ja toinen ulkopaikkakuntalaisella, joka oleskeli Iisalmessa. Molempien tartuntaketjut on tiedossa ja altistuneet henkilöt asetettu karanteeniin. 

Alueemme suositukset koronan hillitsemiseksi

Kuntayhtymän alueen epidemia on edelleen perustasolla, mutta joulun aikana riski leviämiselle kasvaa. Alueellemme on otettu käyttöön 1.12.2020 alkaen seuraavia suosituksia koronan hillitsemiseksi:

  • Kasvomaskisuositus kuntayhtymän alueella
  • Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset joihin osallistuu yli 50 henkilöä, kielletään 1.1.2021 saakka
  • Julkisiin tiloihin ei saa mennä oireisena
  • Ikääntyvien ja riskiryhmien välttäminen altistumiselle
  • Harrastustoiminta tulee järjestää siten, että osallistujat voivat välttää lähikontaktin
  • Matkustuksen välttäminen leviämis- tai kiihtymisalueille
  • Etätyösuositus mahdollisimman laajasti ja pikkujoulut etänä

Kuntayhtymän suositukset voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme.

Varaa aika koronatestiin sähköisesti

Ajan koronavirustestiin voi varata sähköisesti eTerveyspalvelustamme, chatista tai puhelimitse soittamalla. Tällä hetkellä suosittelemme ruuhkan vuoksi ajanvarausta sähköisesti. Katso ohjeet ja lue kuinka koronatestaus toimii alueellamme.

Koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta. Kuntakohtaiset tartuntatiedot päivitetään sivuille arkisin päivittäin ja tilannetiedotteita lähetetään kerran viikossa sekä tarpeen mukaan. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.