Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Alueemme yli 80-vuotiaiden ja alle 70-vuotiaiden 1. riskiryhmän koronavirusrokotukset jatkuvat viikolla 8

19.02.2021

.

Päivitetty ma 22.2.2021 kello 12.35.
Lisätty: Koronarokotus-ajanvarauspuhelin on suljettu. Olemme saaneet puheluja enemmän kuin meillä on rokotusaikoja. Kaikille soitetaan takaisin tai laitetaan tekstiviesti 2 päivän kuluessa.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kansalaisrokotukset jatkuvat yli 80-vuotiaiden ja alle 70-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien kansalaisten rokotuksilla viikolla 8. Ajanvarauspuhelin on avoinna maanantaina 22.2.2021 kello 9-10.30 välisenä aikana. Rokotusaikoja on saatavilla rajoitetusti ja ajanvarausnumero voi ruuhkautua. On tärkeää, että numeroon soitetaan vain yksi puhelu ja toimitaan ohjeiden mukaan. Puheluun soitetaan takaisin kahden päivän kuluessa. Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.   

Rokotuspaikkoina toimivat tässä vaiheessa alueemme terveyskeskukset ja ohjaus rokotuspisteille on paikan päällä.   

Rokotteiden saatavuus vaikuttaa rokotusjärjestykseen sekä rokotusryhmiin
Tällä hetkellä koronavirusrokotuksessa käytetään kahta eri rokotetta ja näiden rokotteiden saatavuus vaihtelee viikoittain sekä vaikuttaa kulloinkin rokotettavien ryhmään. Iäkkäillä henkilöillä on suurin riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Myös tietyt perussairaudet altistavat vakavalle koronavirustaudille. Yli 70-vuotiaille ja alle 70-vuotiaille annetaan eri rokotteita THL:n ohjeiden mukaisesti. Kaikkia rokotteita ei kuitenkaan saada joka viikko, joten joudumme välillä odottamaan jonkun rokotettavien ryhmän rokotusten jatkumista. Rokotukset jatkuvat rokotteiden saatavuuden ja THL:n ohjeistuksen mukaisesti.   

Verkkosivuilta www.ylasavonsote.fi/koronarokote löytyy aina viimeisin tieto alueemme rokotuksista, rokotusjärjestyksestä ja -ohjeista.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, terveysjohtaja Eija Jestola