Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Alueen koronavirustartunnat nousussa 

6.10.2020 klo 9.42

Kuntayhtymän alueella on todettu lokakuun aikana viisi (5) uutta koronavirustartuntaa. Alueen tartuntatilasto on nouseva ja tilannetta seurataan jatkuvasti valtakunnallisia ohjeita noudattaen. Ihmisiä kannustetaan käyttämään kasvomaskeja, pitämään riittäviä turvavälejä sekä pitämään huolta hyvästä käsihygieniasta.
 
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustartuntoja on tällä hetkellä yhteensä 70 (65), joista Iisalmessa on 27 ja Kiuruvedellä 37 tartuntaa. Kuntayhtymä ei voi tiedottaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) valtakunnallisen tiedotuskäytännön mukaan, tartuntamääriä kunnista, joissa tapauksia on 0–4. Tähän mennessä koronavirustestejä on tehty viime keväästä lähtien yhteensä 4 507 (4 188) ja testauksia tehdään jatkuvasti lisää. Suluissa oleva luku on vertailuluku 30.9. tilanteesta.

Kuntayhtymän koronavirussivut, jonne on koottu tietoa alueemme koronavirustartunnoista, ohjeista ja testauksesta löytyvät osoitteesta www.ylasavonsote.fi/koronavirus. Tartuntojen tilannetiedot päivitetään jatkossa näille sivuille päivittäin. Tilannetiedotteita lähetetään jatkossa viikoittain ja tarpeen mukaan. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.