Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Alueen koronavirustilanne on edelleen rauhallinen

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta, mutta alueen kokonaistilanne on silti edelleen rauhallinen. Ihmisiä kannustetaan pitämään turvavälejä sekä pitämään huolta hyvästä käsihygieniasta. 

Kuntayhtymän alueella on 26.8. todettu yksi uusi koronavirustartunta. Laboratoriovarmistettuja tartuntoja on nyt yhteensä 61 (60), joista Iisalmessa on 20 ja Kiuruvedellä 35 tartuntaa. Kuntayhtymä ei voi tiedottaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) valtakunnallisen tiedotuskäytännön mukaan, tartuntamääriä kunnista, joissa tapauksia on 0–4. Tähän mennessä henkilöitä on testattu yhteensä 2 711 (2 594) ja testauksia tehdään jatkuvasti lisää. Suluissa olevat tiedot ovat tilannetiedot 24.8.2020 mukaan. 

Muista turvavälit ja hyvä käsihygienia

Toinen koronavirusaalto nähdään tällä hetkellä alueellamme lievempänä kuin keväällä 2020. Alueen ihmisiä kannustetaan noudattamaan valtakunnallisia THL:n ohjeistuksia turvaväleissä ja hyvässä käsihygieniassa.

Alueemme tilannetietoja voi katsoa verkkosivuiltamme osoitteesta www.ylasavonsote.fi/tilannetieto, jonne tiedot päivitetään viikoittain. Tilannetiedotteita lähetetään tarpeen mukaan. THL:n koronakartasta osoitteesta www.thl.fi/koronakartta alueemme tilannetta voi seurata päivittäin. 

Odota testituloksia kotikaranteenissa

Koronavirustestien vastaukset ilmoitetaan suoraan testatulle kuntayhtymän toimesta tekstiviestillä tai soittamalla. Testatun henkilön ei tule itse ottaa yhteyttä kuntayhtymään, vaan testitulokset ilmoitetaan testatulle 3–5 päivän kuluttua. Vastausajat vaihtelevat riippuen laboratorion testauskapasiteetista. Pyydämme kärsivällisyyttä tulosten odottamisessa. Valtakunnallisten ohjeiden mukaan testatun henkilön tulee testituloksia odotellessa pysytellä kotona ja välttää kodinulkopuolisia kontakteja viruksen leviämisvaaran vuoksi. 

Valtakunnallinen suositus on, että oireisen henkilön tulisi päästä koronavirustesteihin yhden päivän aikana ja tämä suositus toteutuu tällä hetkellä alueemme asukkaille.

Lisätietoja, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri, Jarno Rieppo

Mahdolliset haastattelupyynnöt pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.

Lue kaikki uutiset.