Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Asumispalveluiden vuokria yhtenäistetään

24.9.2020 klo 12.06

Kuntayhtymä valmistelee asumispalveluiden vuokrien yhtenäistämistä, joka toteutetaan yhteistyössä jäsenkuntien kanssa. Mahdolliset vaikutukset näkyvät asiakasvuokrissa aikaisintaan kesäkuussa 2021 ja vaikutus vuokraan tarkentuu valmistelun edetessä.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä on lähtenyt valmistelemaan kuntayhtymän omien asumispalveluyksiköiden vuokraperusteiden yhtenäistämistä kuntien omistamissa tiloissa. Yhtenäistäminen toteutetaan jäsenkuntien kanssa ja kuntayhtymän hallitus käsittelee asiaa marraskuussa 2020.

Tavoitteena on yhtenäistää vuokrataso alueen yleiselle tasolle sekä yhdenvertaistaa vuokraperusteet kunnittain. Vaikutus vuokran tasokorotukseen tarkentuu valmistelun edetessä ja se toteutuu aikaisintaan kesäkuussa 2021. Asiakkaille vuokrien yhtenäistämisestä on tiedotettu ensisijaisesti. 

Yhtenäistämisessä huomioidaan alueen yleinen vuokrataso, Kelan vuosittain määrittämä eläkkeen saajan asumismenojen enimmäismäärä sekä Kelan asumistukijärjestelmän täysimääräinen käyttö. Yksiköiden vuokrien laskutusperusteiden ja huoneistoneliöiden yhtenäistäminen koskettaa yhteensä kuutta yksikköä Iisalmessa (Palvelukeskus Kirkonsalmi), Kiuruvedellä (Palvelukeskus Virranranta, Hoitokoti Niva ja Hoitokoti Veikkola) ja Sonkajärvellä (Palvelukeskus Tuulikannel ja Seniorikeskus Mosaiikki).

Lisätietoja, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, toimitusjohtaja, Leila Pekkanen, 040 830 2789, leila.pekkanen@ylasavonsote.fi sekä hoito- ja hoivajohtaja Anne Mikkonen, 040 014 4501, anne.mikkonen@ylasavonsote.fi