Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Kangaslammin koululla koronavirustartunta ja joukkoaltistuminen  

01.03.2021

Iisalmen kaupungin Kangaslammin koululla on todettu yksi koronavirustartunta ja useita kymmeniä altistuneita. Koululla altistuneet ovat jo siirtyneet etäopetukseen. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella Iisalmessa on todettu yksi koronavirustartunta 28.2. Kangaslammin koulun henkilökunnan edustajalla, joka on asetettu karanteeniin. Tartunnalle on altistunut muutama henkilökunnan edustaja sekä useita kymmeniä oppilaita kahdessa luokkatilassa 1.-luokkalaisten keskuudessa. Tartuntaketjut ovat tiedossa ja tartunnanjäljitys on valmis. Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin ja tullaan testaamaan koronaviruksen varalta. Kaikki altistuneet ovat jo siirtyneet etäopetukseen.  

Altistuneiden kanssa tekemisissä olleita henkilöitä kehotetaan välttämään kaikkia lähikontakteja ja huolehtimaan koronavirusmaskin käytöstä sekä muusta suojautumisesta mahdollisimman tarkasti. 

Iisalmen kaupunki vastaa koulun toimenpiteistä sekä tiedotuksesta koulun oppilaille, koteihin ja henkilökunnalle. Kuntayhtymä vastaa muusta koronavirustilanteeseen liittyvästä tiedotuksesta. 

Koulun tartunta on peräisin Iisalmen yksityisen joogasalin tartuntaketjusta, jonka tartunnanjäljitys on edelleen kesken puutteellisista tiedoista johtuen (tiedote 26.2.). 

Kuntayhtymä muistuttaa alueemme maskisuosituksesta sekä muista alueemme voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista, jotka voi tarkastaa verkkosivuiltamme

Lisätietoja,  

Iisalmen kaupunki, Kirsi-Tiina Ikonen, toimialajohtaja, kirsi-tiina.ikonen@iisalmi.fi 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 

Kuntayhtymän haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.