Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronarokotetiedote: kolmansia koronarokoteannoksia tarjotaan kaikille 18 vuotta täyttäneille 

07.12.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille 5 - 6 kuukautta toisen annoksen saamisen jälkeen. Iäkkäille ja riskiryhmäläisille rokotteet annetaan ensimmäisten joukossa. Suosittelemme varaamaan rokotusajan sähköisesti tai ottamaan rokotteen avoimissa rokotuspäivissämme.


 Ryhmille, joille THL on jo aiemmin suositellut kolmansia rokoteannoksia, suositellaan tehosteannoksia niin ikään 5 – 6 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen, koska heillä kahden rokoteannoksen aikaansaama suoja on saattanut jäädä selvästi heikommaksi kuin muulla väestöllä. Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. 
 
Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. 

Linkki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteeseen: 
THL suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisesta annoksesta 

Lisätietoa THL:n sivuilla kolmansista koronarokotuksista: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat 
  

Iäkkäät ja riskiryhmäläiset saavat kolmannen annoksen ensimmäisten joukossa 


THL:n ohjeistuksen mukaisesti toivomme, että kolmannelle koronarokotukselle tullaan vanhimmasta nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Käytännössä tässä vaiheessa rokotusvuorossa olisivat siis kesäkuun alkupuolella tai aikaisemmin toisen koronarokotteen saaneet henkilöt. 


Koronarokotuksia ilman ajanvarausta ja ajanvarauksella 


Koronarokotukseen voi varata ajan sähköisesti eTerveyspalvelun kautta tai puhelinpalvelun kautta.  Suosittelemme sähköisen ajanvarauksen tekemistä, mikäli se on mahdollista, koska puhelinpalvelumme on ruuhkautunut. Koronarokotukselle voi tulla myös ilman ajanvarausta avoimiin rokotuspäiviin. 
 
Rokotamme edelleen 1. ja 2. annoksia ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta avoimissa rokotuspäivissä. 
 
Rokotuspäivissä suosittelemme maskin käyttöä. Otathan mukaan KELA-kortin tai henkilöllisyystodistuksen. 

Lue lisää https://www.ylasavonsote.fi/koronarokote
Tutustu myös uuteen ”Usein kysyttyä koronarokotteista” osioon verkkosivuillamme: https://www.ylasavonsote.fi/koronarokotus-ukk 

   
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 
Eija Jestola, terveysjohtaja 
 
Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.