Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronarokotustiedote: rokotamme kaikkia alueen yli 12-vuotiaita asukkaita

12.08.2021

Valtioneuvoston uuden asetuksen mukaisesti rokotamme tällä hetkellä kaikkia 12-vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia alueemme asukkaita. 12–15 -vuotiailla on oikeus käydä hakemassa rokote myös yleisissä rokotuspisteissä 12.8.2021 alkaen. Avoimet rokotustapahtumat alueella jatkuvat myös ensi viikolla.  

Alueemme ja koko Pohjois-Savo on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Alueellamme on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa Iisalmessa, 10.8.2021 kaksi ja 11.8.2021 viisi. Koronatartuntojen ollessa noususuunnassa on rokotuksien edistyminen mahdollisimman nopeasti erityisen tärkeää.  

Yli 12-vuotiaat rokotetaan pääasiassa alueen kouluissa 
Valtioneuvoston uuden asetuksen mukaisesti rokotamme tällä hetkellä kaikkia 12-vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia alueemme asukkaita. Koronarokotuksia pyritään järjestämään Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kouluissa syyskuusta alkaen. Kouluissa tapahtuvista koronarokotuksista tiedotetaan myöhemmin. 

12-15 -vuotiailla on oikeus käydä hakemassa rokote myös yleisissä rokotuspisteissä 12.8.2021 alkaen, eli he voivat osallistua avoimiin rokotustapahtumiin tai varata ajan puhelimitse koronarokotukseen. 12-15 –vuotiaat eivät voi varata koronarokotusaikaa eTerveyspalvelun kautta.  

Kaikille yli 16-vuotiaille on eTerveyspalvelu nopein tapa varata rokotusaika. Ajanvaraus on mahdollista myös puhelinpalvelun kautta.  

Avoimet rokotustapahtumat suosittuja  
Avoimet rokotustapahtumat ovat koko kuntayhtymän alueella olleet todella suosittuja. Esimerkiksi avoimessa rokotustapahtumassa Iisalmen Citymarketissa lauantaina 7.8. yli 300 henkilöä sai koronarokotuksen. Tapahtumat, joissa koronarokotuksen saa helposti ilman ajanvarausta jatkuvat myös ensi viikolla. Koronarokotuksen voi kuntayhtymän alueella ottaa missä tahansa rokotuspisteessä (Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä) tai avoimessa rokotustapahtumassa, ei ole siis pakollista käydä alueemme omassa asuinkunnassa koronarokotuksessa. 

Rokotuksia ilman ajanvarausta järjestetään viikoilla 32 ja 33 seuraavasti:  
Kiuruvesi 12.8. klo 12–18 (Kiuruveden terveyskeskus) 
Kiuruvesi 12.8. klo 18–20 (Kiuruveden iltatori) 
Kiuruvesi 16.8. klo 10–18 (Kiuruveden terveyskeskus) 
Vieremä 17.8. klo 10–18 (Vieremän terveyskeskus) 
Sonkajärvi 19.8. klo 10-18 (Sonkajärven terveyskeskus). 

Rokotukseen voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki alueemme yli 12-vuotiaat asukkaat. Tällöin annetaan ensisijaisesti ensimmäisiä koronarokotuksia.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, terveysjohtaja, Eija Jestola 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.