Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronatiedote: Ei uusia tartuntoja alueemme kouluissa

24.08.2021

Kuntayhtymämme alue ja koko Pohjois-Savo ovat edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa ja elokuussa tartuntoja on alueellamme todettu runsaasti. Alueen koronasuositukset ja -rajoitukset jatkuvat entisellään. Suositut avoimet rokotustapahtumat jatkuvat. 

Alueemme viimeisimmät tartunnat on todettu Iisalmessa 22.8.2021. Kahden viime viikon aikana alueellamme ja erityisesti Iisalmessa on todettu runsaasti uusia tartuntoja ja elokuussa on vahvistettu jo nyt kuukausitasolla eniten tartuntoja tänä vuonna. Esimerkiksi tämän vuoden helmikuussa koronatartuntoja oli yhteensä 27 ja elokuussa tartuntoja on 24.8. mennessä yhteensä jo 30. 

Viime viikolla Iisalmessa Juhani Ahon ja Kirkonsalmen kouluissa todettujen tartuntojen jälkeen alueemme kouluissa ei ole todettu uusia koronatartuntoja.

Alueen koronasuositukset ja -rajoitukset jatkuvat entisellään. Kasvomaskia suositellaan edelleen käyttämään kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Tämä koskee myös ulkona järjestettäviä tilaisuuksia, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu.  

Suositut avoimet rokotustapahtumat jatkuvat
Avoimet rokotustapahtumat alueellamme jatkuvat ja rokotukseen voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki alueemme yli 12-vuotiaat asukkaat. Tällöin annetaan ensisijaisesti ensimmäisiä koronarokotuksia.   

Koronarokotukset ilman ajanvarausta: 
Kiuruvesi 25.8. kello 12-18 (Kiuruveden terveyskeskus)
Sonkajärvi 25.8. kello 13-18 (Sonkajärven terveyskeskus)
Vieremä 26.8. kello 12-18 (Vieremän terveyskeskus)
Iisalmessa 28.8. kello 9-15 (Veljeskoti-kiinteistö, Meijerikatu 4). 

Rokotukset ovat edenneet hyvin sekä alueellamme että valtakunnallisesti
23.8.2021 mennessä alueellamme ensimmäisen koronarokotteen on saanut 71,3 % eli 26 400 henkilöä. Tehosterokotteen on saanut 48,6 % eli 18 000 henkilöä.  Suomessa 1. koronarokotteen on saanut 70,6 % väestöstä ja 2. annoksen 46,2 %. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 
Ylilääkäri Jarno Rieppo  
 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.