Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronatiedote: kolme uutta tartuntaa Iisalmessa 17.8.

17.08.2021

Iisalmessa on todettu 17.8. kolme uutta tartuntaa, ja tartunnanjäljitys on aloitettu. Rokotamme tällä hetkellä alueen yli 12-vuotiaita asukkaita. Suuren suosion saaneet avoimet rokotustapahtumat jatkuvat myös ensi viikolla.  

Kuntayhtymämme alue ja koko Pohjois-Savo on edelleenkin koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Alueellamme on todettu viikon sisällä tartuntoja 13 henkilöllä. Viimeisimmät kolme koronavirustartuntaa on todettu Iisalmessa 17.8.2021 ja näiden tartuntojen jäljitys on aloitettu. Yksi tartunnoista on todettu Juhani Ahon koulun oppilaalla ja tartunnanjäljitys tämän uuden tartunnan osalta on käynnissä parhaillaan. 

Viikonloppuna Juhani Ahon koulun ja Kirkonsalmen koulun oppilailla todettujen tartuntojen osalta tartunnanjäljitys on saatu valmiiksi ja uusien tartuntojen ehkäisemäksi kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin. Altistuneita henkilöitä on noin sata.  

Tartunnanjäljitystiimi ottaa yhteyttä kaikkiin altistuneisiin
"Aina, kun saamme tiedon uudesta koronatartunnasta jonkun alueemme koulun oppilaalla, kerromme koululle tartunnasta välittömästi ja he asettavat koko altistuneen luokan etäopetukseen. Samaan aikaan meidän tartunnanjäljitystiimimme soittaa jokaisen altistuneen oppilaan perheelle ja antaa perheille lisäohjeita. Jos altistuneita on useita kymmeniä, näissä soitoissa voi ymmärrettävästi mennä päivä tai pari. Tästä syystä vanhempien onkin tärkeää rauhassa odottaa soittoa tiimiltämme, jos tieto altistumisesta tulee. Ymmärrän, että tieto tartunnasta lapsen koulussa aiheuttaa hätää ja huolta, mutta vanhempien, joiden lapsen luokalla ei ole ollut koronavirustartuntaa, ei tarvitse pitää lastaan kotona etäopetuksessa", kertoo ylilääkäri Jarno Rieppo.   

Avoimet rokotustapahtumat jatkuvat
Rokotamme tällä hetkellä kaikkia yli 12-vuotiaita alueemme asukkaita. Koronarokotuksia pyritään järjestämään Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen kouluissa syyskuusta alkaen. 12–15 -vuotiailla on oikeus käydä hakemassa rokote myös yleisissä rokotuspisteissä tai varata ajan puhelimitse koronarokotukseen. 12-15 -vuotiaat eivät voi varata koronarokotusaikaa eTerveyspalvelun kautta.   

Avoimet rokotustapahtumat alueellamme jatkuvat myös ensi viikolla.  Rokotukseen voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki alueemme yli 12-vuotiaat asukkaat. Tällöin annetaan ensisijaisesti ensimmäisiä koronarokotuksia.    

Koronarokotukset ilman ajanvarausta:  

  • Kiuruveden terveyskeskuksessa 25.8.201 kello 12-18   
  • Sonkajärven terveyskeskuksessa 25.8.2021 kello 13-18  
  • Vieremän terveyskeskuksessa 26.8.2021 kello 12-18. 
      

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä  
Ylilääkäri Jarno Rieppo      

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.