Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronatiedote: muutoksia koronatartunnanjäljitykseen, eristysaikaan ja karanteenimääräyksiin

14.01.2022

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän uuden toimintamallin mukaan tartuntatautilääkäri soittaa henkilöille, joilla on todettu PCR-testillä koronapositiivinen tulos. Tartunnalle altistuneita henkilöitä ei enää kontaktoida eikä määrätä karanteeniin. Koronasairastuneiden eristysaika lyhenee viiteen vuorokauteen.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän uusi koronatoimintamalli noudattaa viimeisintä asiasta annettua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistusta.  

Tartuntatautilääkäri soittaa edelleen henkilöille, joilla on todettu PCR-testillä koronapositiivinen tulos. Tartunnanjäljitys ei enää jatkossa kontaktoi koronatartunnalle altistuneita eikä altistuneita määrätä karanteeniin.  

Eristysaika lyhenee viiteen vuorokauteen 
Eristysaika on jatkossa viisi vuorokautta oireiden alusta tai näytteenottopäivästä. Jos kuumeilu jatkuu vielä viiden vuorokauden jälkeen, myös eristys jatkuu, kunnes on ollut yksi kuumeeton päivä. 

Ilmoita sairastumisesta lähipiirille 
Sairastuneen henkilön on hyvä ilmoittaa sairastumisestaan henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa. 

Tartunnalle altistuneita henkilöitä suositellaan välttämään vapaa-ajalla turhia kontakteja, käyttämään kasvomaskia, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja seuraamaan oireitaan.  

Oireisena ei saa mennä töihin, kouluun, päiväkotiin tai päivähoitoon.  

Lisätietoa THL:n sivuilta: Lievien koronavirusoireiden takia ei yleensä tarvitse käydä testissä – vältä kontakteja viiden päivän ajan ja noudata alueellisia ohjeita - Tiedote - THL

 

 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.