Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronatilannetiedote: uudet koronavirustartunnat liittyvät jo tunnettuihin tartuntaketjuihin

15.07.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on 2.7. jälkeen vahvistettu viisi uutta koronavirustartuntaa Iisalmessa ja yksi Kiuruvedellä. Kaikki tartunnan saaneet henkilöt on asetettu eristykseen THL:n ohjeiden mukaisesti. 9.-10.7. Iisalmessa on voinut altistua koronavirustartunnalle. 

Viimeisten kahden viikon aikana on alueellamme todettu yhteensä kuusi uutta koronavirustartuntaa. Iisalmessa on todettu viisi uutta tartuntaa ja Kiuruvedellä yksi uusi tartunta. 

Tartunnan saaneet jo eristyksessä ja tartuntaketjujen selvitystyö valmiina

”Vaikka alueellamme on todettu viimeisten kahden viikon aikana uusia tartuntoja, ei ole syytä paniikkiin, sillä kaikki tartunnat liittyvät entisiin tartuntaketjuihin. Näihin tartuntaketjuihin liittyvä perusteellinen selvitystyö on saatu valmiiksi. Jokaisen vahvistetun tartunnan lähde on siis selvillä ja kaikki koronatartunnan saaneet on asetettu eristykseen ja heidän lähipiirinsä on asetettu karanteeniin” sanoo Jarno Rieppo, kuntayhtymän ylilääkäri. 

Mahdollisten altistumisten lähteenä Iisalmessa vain yksi henkilö

Perjantaina ja lauantaina 9.-10.7. Iisalmessa on voinut altistua koronavirustartunnalle. Kyseessä on tämänhetkisten tietojen mukaan vain yksi ulkopaikkakuntalainen henkilö, joka on liikkunut sekä ulkoilmatapahtumassa Iisalmi Ysäri että muualla Iisalmessa. Alla tarkat tiedot paikoista ja ajoista, jolloin tartunnalle on voinut altistua:
PERJANTAI 9.7.: 
Iisalmi Ysäri-tapahtuma klo 16-23:30
Stella-yökerho klo 00-04:30
LAUANTAI: 10.7.:
Iisalmen Sokos Hotel klo 13-13:30 
Iisalmi Hesburger klo 13:30-14
Iisalmi Ysäri-tapahtuma klo 16-23:30

Kaikkien henkilöiden, jotka ovat oleskelleet yllä mainituissa paikoissa aikoina, jolloin koronavirustartunnalle on voinut altistua, kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Koronavirustestiin on hyvä hakeutua matalalla kynnyksellä, jos oireita ilmaantuu.

Nuoria kaivataan koronarokotukselle

Rokotamme tällä hetkellä kaikkia alueemme yli 16-vuotiaita, sekä 12-15 –vuotiaita 1. ja 2. riskiryhmiin kuuluvia nuoria. ”Juuri nyt erityisen tärkeää olisi rokottaa mahdollisimman laajasti alueemme nuorta väestöä. Koronarokote suojaa myös nuoria vakavalta koronavirustaudilta” sanoo Rieppo. Vapaita koronarokoteaikoja on tällä hetkellä hyvin saatavilla Iisalmessa ja Kiuruvedellä. Nopeimmin koronarokotusajan saa varattua eTerveyspalvelun kautta. Avaamme uusia rokoteaikoja rokotteiden saatavuuden mukaan. 

”Lämmin kiitos kaikille kesän aikana tehosterokotteen ottaneille. Toinen rokoteannos on tärkeä, jotta rokotteen suojateho vahvistuu sekä koronaviruksen kantamuotoa että virusmuunnoksia vastaan. Toinen annos myös varmistaa, että suoja kestää mahdollisimman pitkään. Alueellamme sovituista rokoteajoista onkin pidetty hyvin kiinni” sanoo Rieppo. 


Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu viimeisin tieto alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.  
 
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri Jarno Rieppo

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.