Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronavirusrokotukset: alueemme 75-79-vuotiaiden rokotukset alkavat

16.03.2021

Valtaosa yli 80-vuotiaista on Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella rokotettu ja siirrymme nyt rokottamaan myös 75-79-vuotiaita. Rokotteiden saatavuus vaikuttaa varattavissa olevien rokotusaikojen määrään.

Valtaosa yli 80-vuotiaista kuntayhtymän alueella on nyt rokotettu. Viikolla 11 alkavat 75-79-vuotiaiden rokotukset. Viikolla 11 jatkuvat myös yli 80-vuotiaiden rokotukset ja jo sovitut 1. riskiryhmän, alle 70-vuotiaiden rokotukset.

Rokotusjärjestyksessä ensimmäisenä iäkkäimmät

THL on vahvasti ohjeistanut, että seuraavien viikkojen aikana Suomessa keskitytään yli 70-vuotiaiden rokottamiseen. Tämän linjauksen mukaisesti myös kuntayhtymän alueella rokotetaan tulevina viikkoina vain yli 70-vuotiaita. Seuraavaksi rokotamme 75-79-vuotiaita, jonka jälkeen siirrymme 70-74-vuotiaiden rokotuksiin.

 

Alle 70-vuotiaiden, 1. riskiryhmään kuuluvien rokotuksia jatketaan, kun valtaosa yli 70-vuotiaista on rokotettu.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset ja ajanvaraus 

Valtaosa alueemme yli 80-vuotiaista on jo rokotettu tai heille on sovittu tai tarjottu rokotusaikaa. Rokotusaikoja annetaan edelleen kaikille yli 80-vuotiaille ja tämän ryhmän rokotuksia jatketaan joustavasti muiden ikäryhmien rinnalla.

Kaikki yli 80-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8-15 soittamalla numeroon 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 80-vuotiaiden rokotusajanvarauksille.

 

Ajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. eTerveyspalveluun lisätään rokotusaikoja aina sen mukaan, kun rokotteita on saatavilla. Uusista ajoista eTerveyspalvelussa ilmoitamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

75-79-vuotiaiden rokotukset ja ajanvaraus

75-79-vuotiaiden rokotukset aloitetaan viikolla 11. Kaikille 75-79-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatkamme ajanvaraussoittoja.

 

Rokotusaika on myös mahdollista varata sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. eTerveyspalveluun lisätään rokotusaikoja aina sen mukaan, kun rokotteita on saatavilla. Uusista ajoista e-Terveyspalvelussa ilmoitamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

70-74-vuotiaiden ajanvaraus

Ilmoitamme myöhemmin, miten 70-74-vuotiaiden rokoteajanvaraus järjestetään.


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.