Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Lataa Koronavilkku-sovellus suojaksesi

31.8.2020 klo 16.39

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuottama maksuton sovellus, jonka avulla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista, käyttäjän yksityisyys on suojattu ja sen voi nyt ladata sovelluskaupoista. 

THL:n ja ohjelmistoyritys Solitan kehittämän Koronavilkku-sovelluksen avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa sekä läheistensä terveyttä. Sovellus ei kerää henkilötietoja ja on täysin turvallinen käyttää. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. 

Näin lataat Koronavilkun

  1. Avaa puhelimesi sovelluskauppa. Sovelluksen voit ladata Applen iPhone-puhelimiin App Storesta ja Android-puhelimiin Google Play -kaupasta.
  2. Kirjoita hakukenttään Koronavilkku ja lataa sovellus.
  3. Varmista, että puhelimesi Bluetooth-yhteys on päällä.
  4. Avaa Koronavilkku ja seuraa sovelluksen antamia ohjeita.
  5. Kun sovellus on käyttövalmis, näet sovelluksen niin kutsutun “kotinäkymän”. Kotinäkymän näet aina kun jatkossa avaat sovelluksen. Näkymän yläosa kertoo, että sovellus on toiminnassa.
  6. Voit sulkea sovelluksen ja jatkaa puhelimen käyttöä normaalisti. Sovellus toimii taustalla, kunhan puhelimessa on virtaa ja Bluetooth pidetään päällä.

Näin Koronavilkku toimii

Kun olet ottanut Koronavilkun käyttöön, sovellus huomioi lähelläsi olevia puhelimia, joihin on asennettu sama sovellus. Tämä tapahtuu automaattisesti sovelluksen arpomien satunnaisten tunnuskoodien avulla. Jos aiemmin kohtaamasi henkilö ilmoittaa tartunnastaan Koronavilkun avulla, saat ilmoituksen altistumisesta. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi terveydenhuollosta saamasi avauskoodin avulla.

Sovellus löytyy yleisimmistä sovelluskaupoista ja sen voi ladata suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä. Sovellus perustuu avoimeen lähdekoodiin.

Lisätietoa: www.koronavilkku.fi

Lähde ja kuva: THL