Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Pitkäaikaishoitolaitoksissa vierailevien tärkeää muistaa maskin käyttö ja hyvä käsihygienia

17.03.2022

Kuten muuallakin Pohjois-Savossa, myös Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella pitkäaikaishoitolaitoksissa on viime viikkojen ja kuukausien aikana todettu koronavirustartuntoja. Hyvän rokotuskattavuuden ansiosta tartunnan saaneiden oireet ovat olleet kuitenkin pääsääntöisesti lieviä ja tilanne on rauhallinen. Hoitolaitoksissa vierailevien läheisten on juuri nyt erityisen tärkeää muistaa kasvomaskien käyttö ja hyvä käsihygienia tai jopa harkita vierailun siirtämistä, kunnes tautitilanne on rauhoittunut.  

Kuten muuallakin Pohjois-Savossa, on myös Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän pitkäaikaishoitolaitoksissa todettu koronavirustartuntoja. Koronarokotusten ansiosta on tilanne kuitenkin pysynyt rauhallisena ja tartunnat saaneiden oireet ovat olleet pääsääntöisesti lieviä. 

Lisätietoa tilanteesta koko Pohjois-Savossa: Alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmän tiedote 14.3.2022 

Tartuntoja hoitolaitoksissa pyritään torjumaan monin keinoin 

Kuntayhtymällä on selkeät ja tehokkaat toimintaohjeet koronatartuntojen hillitsemiseksi hoitolaitoksissa. ”Pitkäaikaishoitolaitoksissamme on paljon vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita. Tästä syystä on tärkeää, että ammattilaisemme toimivat nopeasti, kun herää epäilys koronavirustartunnasta. Heti, kun koronaan viittaavia oireita ilmenee, kyseinen henkilö eristetään ja häneltä otetaan koronatesti. Tartunnanjäljitys hoitolaitoksissa tehdään viipymättä ja tartuntatautilääkärimme arvion pohjalta taudille mahdollisesti altistuneet myös testataan. Seuraamme tartunnan saaneiden vointia todella tarkasti”, kertoo ylilääkäri Jarno Rieppo.   

Vierailijoiden tärkeää muistaa kasvomaskin käyttö ja muut varotoimet 

Koronavirusta on alueellamme runsaasti liikkeellä ja pitkäaikaishoitolaitoksissa vierailevien läheisten on juuri nyt tärkeää muistaa kaikille tutut varotoimet, kuten maskin käyttö ja hyvä käsihygienia. Erityisesti jos hoitolaitoksessa asuva läheinen kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, on hyvä harkita jopa vierailun siirtämistä, kunnes tautitilanne alueellamme on rauhoittunut.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.