Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Tiedote: Yleinen maskisuositus poistunut, maskia voi edelleen käyttää oman harkinnan mukaan

21.04.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleinen kasvomaskisuositus on poistunut 14.4.2022. Suosituksen päivityksestä huolimatta jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleinen kasvomaskisuositus on poistunut 14.4.2022. 

THL suosittelee kuitenkin maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä henkilöille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, ja henkilöille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä sekä henkilöille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esimerkiksi perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä. 

Suosituksen päivityksestä huolimatta jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
Lue THL:n tiedote: THL:n yleinen maskisuositus poistuu, mutta maskia voi oman harkinnan mukaan edelleen käyttää.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on omat suositukset ja ohjeet maskien käytöstä. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä suosittelee, että maskia käytettäisiin asioidessa kuntayhtymän yksiköissä. Maskien käytöllä suojataan riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä.

Muilla työpaikoilla maskien käyttöä voidaan jatkaa riskienarviointiin perustuen. Ohjeistuksesta vastaa työnantaja. Maskien käyttö on tärkeää esimerkiksi silloin, jos työyhteisössä on paljon tartuntoja. Oppilaitoksissa maskia voi käyttää oman harkinnan mukaan. 

Jos koronatilanne Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella heikkenee merkittävästi, maskisuositusta tarkastellaan uudelleen ja käyttösuositusta voidaan päivittää epidemian hillitsemiseksi. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.