Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Tilannetiedote: alueemme on edelleen perustasolla

09.03.2021

Kuntayhtymämme ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla. Nykyiset suositukset ja rajoitukset ovat entiseen tapaa voimassa ja tilannetta seurataan jatkuvasti. Tartunnan saaneella on velvollisuus ilmoittaa tartunnasta ja hiihtolomien aikana on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Alueella on maaliskuussa todettu yhteensä 8 tartuntaa, joista viimeisin Kiuruvedellä 9.3.   

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon alueella ei ole voimassa lisärajoituksia. Noudatamme kuitenkin kiihtymisvaiheen mukaista kasvomaskin käyttösuositusta, joka koskee yli 12-vuotiaita. 

Velvollisuus ilmoittaa tartunnasta 

Pohjois-Savon alueellinen koordinaatioryhmä (ns. ”koronanyrkki”) muistuttaa, että tartunnan saaneella on velvollisuus ilmoittaa tartunnan mahdollinen lähde sekä altistuneiden nimet, jotta voidaan tehdä tarvittavat karanteenipäätökset epidemian leviämisen estämiseksi. Karanteeniohjeita on noudatettava.  

Alueemme nykyinen tartuntatilanne huomioiden rohkaisemme oireiden ilmaantuessa käymään koronatestissä matalalla kynnyksellä. Katso ohjeet koronavirustestaukseen verkkosivuiltamme.  

Ulkomaanmatkailua suositellaan välttämään 

Hiihtoloma lisää matkailua myös Pohjois-Savon alueella. Mikäli ilmaantuu koronaan viittavia oireita, tulee ennen lähtöä hakeutua testiin. Jos on jo matkalla ja oireita ilmaantuu, tulee hakeutua koronatestiin, ja olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes testitulos saadaan.  

Erityistä huomiota tulee kiinnittää ikäihmisten ja riskiryhmäläisten suojaamiseen mahdollisten alueelle suuntautuneiden vierailujen tai matkojen aikana.  

Pohjois-Savon koordinaatioryhmä ei suosittele matkustamista ulkomaille. Kotimaahan palaavilta matkustajilta kerätään yhteystiedot ja heidät ohjataan testiin. 

Alueemme ihmisistä rokotettu jo yli 12 %

Koronavirusrokotukset edistyvät suunnitelman mukaan. Rokotteiden eteneminen on kuitenkin riippuvainen rokotteiden saatavuudesta, joka vaihtelee viikoittain. Tähän mennessä alueellamme on annettu jo yli 3 812 rokotusta, joka on yli 12 % kaikista alueemme rokotettavista.


Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela
 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.