Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Tilannetiedote: alueemme on perustasolla - tarpeettomia lähikontakteja syytä välttää

16.03.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla. Nykyiset suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja, ahtaita tiloja ja suuria joukkoja on syytä välttää.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Maaliskuussa alueellamme on todettu yhteensä 12 tartuntaa, joista viimeisin Vieremällä 13.3.

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon alueella ei ole voimassa lisärajoituksia. Noudatamme kuitenkin kiihtymisvaiheen mukaista kasvomaskin käyttösuositusta, joka koskee yli 12-vuotiaita. Alueella on myös voimassa etätyösuositus ja ikääntyneitä sekä riskiryhmiin kuuluvia pyritään erityisesti suojaamaan.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältettävä

Pohjois-Savon alueellinen koordinaatioryhmä (ns. ”koronanyrkki”) pyytää kaikkia toimijoita kiinnittämään huomiota turvallisuusohjeiden noudattamiseen kaikissa liikuntatiloissa, jotta kohteiden sulkeminen voidaan välttää.

Turvallisuusohjeisiin kuuluvat osanottajamäärän rajoittaminen siten, että turvavälejä voidaan noudattaa, kasvomaskin käyttö esim. eteisissä ja pukuhuoneissa sekä mahdollisuus hyvän käsihygienian noudattamiseen.

Viime aikoina eri puolilla maata on tullut ilmi saunomiseen (uimahallit, avantouinti) liittyviä tartuntaketjuja ja altistumisia. Saunatiloissa ei voi käyttää maskia, joten turvaväleihin ja hygieniaohjeiden noudattamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja, ahtaita tiloja ja suuria joukkoja onkin syytä välttää.

Valtaosa alueemme yli 80-vuotiaista jo rokotettu

Koronavirusrokotukset edistyvät suunnitelman mukaan ja valtaosa kuntayhtymän alueen yli 80-vuotiaista on jo rokotettu. Tällä viikolla aloitamme myös 75-79-vuotiaiden rokottamisen.

Rokotteiden eteneminen on täysin riippuvainen rokotteiden saatavuudesta, joka vaihtelee viikoittain. Tähän mennessä alueellamme on annettu jo 3820 rokotusta, joka on yli 12 % kaikista alueemme rokotettavista.


Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta. Rokotussivuja päivitetään saadun tiedon mukaan jatkuvasti.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri, Jarno Rieppo


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.