Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Tilannetiedote: ei uusia tartuntoja tai altistumisia Iisalmen kouluissa 

08.03.2021

Edvin Laineen koulun varotoimenpiteenä tehdyt koronavirustestien tulokset olivat kaikki negatiivisia. Myöskään Kangaslammin koululla ei ole todettu uusia tartuntoja tai altistumisia. Iisalmen joogasaliin liittyvässä tartuntaketjussa nyt yhteensä 14 tartuntaa.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella Iisalmesta asetettiin aikaisemmin kahdesta koulusta osa etäopetukseen Kangaslammin koulun yhden koronavirustartunnan ja Edvin Laineen koulun mahdollisten altistumisten varalta (kuntayhtymän tiedote 1.3. ja Iisalmen kaupungin tiedote 1.3.).  

Kaikki altistuneet siirtyivät etäopetukseen välittömästi ja altistuneet henkilöt asetettiin karanteeniin sekä testattiin koronaviruksen varalta.  

Kangaslammin koululla ei ole tullut esille uusia tartuntoja tai altistumisia.  

Yksi Edvin Laineen koulun luokka asetettiin varotoimenpiteenä etäopetukseen sekä testattiin koronaviruksen varalta. Kaikki koulussa mahdollisesti altistuneet on testattu ja tulokset ovat negatiivisia. 

Iisalmen kaupunki vastaa koulun toimenpiteistä, etäopetuksen pituudesta sekä tiedotuksesta koulun oppilaille, koteihin ja henkilökunnalle.   

Iisalmen joogasaliin liittyvässä tartuntaketjussa nyt yhteensä 14 tartuntaa

Poliisin kanssa sovitun tiedotuslinjan mukaisesti kuntayhtymä voi tiedottaa jatkossa Iisalmen joogasaliin liittyvässä ketjussa tartunnan saaneiden ja altistuneiden lukumääristä, mutta ei kommentoi tapaukseen liittyen mitään muuta. Poliisi vastaa rikostutkintaan liittyvästä tiedottamisesta.  

Tällä hetkellä Iisalmen joogasalin tartuntaketjuun liittyviä tartuntoja on todettu yhteensä 14. Poliisi tiedotti perjantaina (tiedote 5.3), että ketjuun liittyviä tartuntoja oli yli 10. Tämän jälkeen on tullut uusia tartuntoja, mutta tartunnat on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Uusia altistuneita ei tartuntaketjuun siis ole tullut esille ja valmiiksi karanteenissa olevia henkilöitä on noin 100.  

Tiedotamme alueemme tartunnoista viikoittain ja tarvittaessa  

Kuntayhtymä tiedottaa jatkuvasti koronavirustartunnoista sekä pandemian kokonaistilanteesta alueellamme viikoittain tiistaisin lähtevällä koronavirustilannetiedotteella. Tilannetiedotteita lähetetään aina myös tarpeen mukaan. Kaikki tilannetiedotteet sekä alueemme muut koronavirustiedot löytyvät osoitteesta www.ylasavonsote.fi/koronavirus. 

Alueemme tartuntatiedot löytyvät osoitteesta www.ylasavonsote.fi/tilannetieto. Sivuilta löytyvät tartuntatiedot päivän tarkkuudella ja kuntakohtaisesti. Sivuja päivitetään arkisin, mutta tarvittaessa myös tilanteen mukaan. Sivun yläreunassa olevan päivämäärän sekä aikatiedon perusteella voi tarkastaa milloin tietoja on viimeksi päivitetty.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.