Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Tilannetiedote: olemme edelleen perustasolla ja tiedotamme jatkossakin alueen tartunnoista 

04.03.2021

Alueemme tartunnat ovat nousussa, mutta olemme edelleen perustasolla. Emme voi kommentoida joogasaliin liittyvää koronatartuntaketjua poliisin asiasta käynnistämän esitutkinnan vuoksi. Kerromme jatkossakin alueemme tartunnoista entiseen tapaan. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä ei voi antaa lisätietoja Iisalmen joogasaliin liittyvän koronatartuntaketjun tapauksesta eikä kommentoida asiaa poliisin asiasta käynnistämän esitutkinnan vuoksi. Aiheesta tiedottaa jatkossa poliisi. 

Kuntayhtymä julkaisi aiheesta 3.3. tiedotteen "Verkossa leviää virheellistä tietoa kuntayhtymän toiminnasta". Poliisi kommentoi itse heidän 3.3. klo 15.24 julkaisemaa tiedotetta

Olemme edelleen perustasolla 

Kuntayhtymän alueella tartunnat ovat olleet nousussa viime viikkoina, mutta alueemme ja koko Pohjois-Savo on silti edelleen perustasolla. Maaliskuussa kuntayhtymän alueella on todettu yhteensä 3 koronavirustartuntaa. Keskiviikkona 3.3. ja 4.3. ei ole tähän mennessä raportoitu yhtään tartuntaa. 

Tiedotamme jatkossakin alueemme tartunnoista sekä kokonaistilanteesta aikaisemman tiedotuslinjamme mukaan. Arkipäivisin päivitettävät kuntakohtaiset tilannetiedot löytyvät osoitteesta www.ylasavonsote.fi/tilannetieto.

Alueellamme ei ole tähän mennessä todettu yhtään koronaviruksen muuntovirusta. Koronanäytteen testaaminen muuntoviruksen varalta kestää tällä hetkellä noin 2 viikkoa. Tämän vuoksi tietoa muuntoviruksen osalta kuntayhtymän alueella ei aivan viimeisimpien tartuntojen osalta ole. 

Harkitse hiihtolomalla matkustamista – lomaile suosituksia ja rajoituksia noudattaen 

Hiihtolomien myötä tartuntojen määrät ovat lähteneet nousuun. Muistutamme edelleen alueemme maskisuosituksesta sekä muista voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista. Pyydämme harkitsemaan erityisellä vakavuudella hiihtolomalla matkustamista nykyisen tartuntatilanteen vuoksi. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit katsoa verkkosivuiltamme

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela  


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.