Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Tilannetiedote: olemme edelleen perustasolla – muista suojautuminen ja turvavälit 

03.03.2021

Pohjois-Savon alue on edelleen koronavirusepidemian perustasolla, vaikka tartunnat ovat olleet nousussa. Kuntayhtymä painottaa, että tällä hetkellä sekä lähestyvillä hiihtolomilla on syytä erityisesti kiinnittää huomiota voimassa oleviin suosituksiin ja rajoituksiin. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella todettiin helmikuussa yhteensä 26 tartuntaa. Maaliskuussa tartuntoja on toistaiseksi todettu jo useita. Alueemme tartunnat ovat olleet nousussa viime viikkoina, mutta kuntayhtymän alue sekä koko Pohjois-Savo on silti edelleen perustasolla.  

Suosituksia ja rajoituksia on tärkeää noudattaa 

Kuntayhtymä muistuttaa alueemme maskisuosituksesta sekä muista voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista nousseiden tartuntojen vuoksi, joita on tärkeää noudattaa jatkuvasti, mutta erityisesti lähestyvillä hiihtolomilla. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit katsoa verkkosivuiltamme

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. 

Kahdesta koulusta osa etäopetukseen varotoimenpiteenä 

Iisalmen Kangaslammin koulun henkilökunnan edustajalla todettiin 28.2. koronavirustartunta, jonka vuoksi osa koulusta siirtyi etäopetukseen. Tartuntaketjut ovat tiedossa, tartunnanjäljitys on valmis ja kaikki altistuneet asetettu karanteeniin (tiedote 1.3.

Iisalmen kaupunki on lisäksi siirtänyt Edvin Laineen koulun yhden luokan toistaiseksi etäopetukseen varotoimenpiteenä mahdollisen koronavirusaltistuksen vuoksi. Kuntayhtymä selvittää edelleen laajaa koronavirustartuntaketjua. Aiheesta tiedotetaan lisää selvitystyön edetessä. Lue Iisalmen kaupungin tiedote 1.3. tästä. 

Alueellamme ihmisistä rokotettu jo 7,5 % 

Koronavirusrokotukset edistyvät suunnitelman mukaan, mutta rokotteiden eteneminen on riippuvainen rokotteiden saatavuudesta, joka vaihtelee viikoittain. Tähän mennessä alueellamme on annettu jo yli 2 348 rokotusta, joka on noin 7,5 % kaikista alueemme rokotettavista. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.