Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Ylä-Savon SOTEn omahoito- ja digipalvelupisteiden tutustumispäivät

31.10.2022

Ylä-Savo SOTE kuntayhtymän alueen terveyskeskuksissa on ollut jo pitkään käytössä omahoitopisteet, joissa asiakkaat voivat itse mitata esimerkiksi verenpaineensa ja saada eri toimijoiden tiedotteiden ja esitteiden kautta tukea omaan arkeen ja itsehoitoon. Omahoitopisteitä on tämän vuoden aikana päivitetty myös digipalvelupisteiksi.

Alkukesästä Kiuruveden terveyskeskuksella käyttöön otetun digipalvelupisteen lisäksi nyt myös Iisalmen terveyskeskus on saanut oman digipalveluna toimivan omahoitopisteensä. Palvelupiste on varustettu perinteisten verenpainemittarin ja vaa’an lisäksi tietokoneella ja tulostimella sekä laitteiden käyttöä helpottavalla selkeällä ohjeistuksella. Vieremällä omahoito- ja digipalvelupiste sijaitsevat Vieremän kirjastolla, ja siellä varusteina ovat verenpainemittari ja tietokone. Sonkajärven omahoito- ja digipalvelupiste avataan käyttöön terveyskeskuksen remontin valmistuttua.

Omahoitopisteiden tietokoneella asiakas voi etsiä ja tulostaa esimerkiksi hoito-ohjeita tai koronatodistuksen, tehdä riskitestejä, käydä Omakanta-sivulla tai asioida Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän digipalveluissa.

Tietokoneen käyttöä helpottamaan palvelupisteen tietokoneen työpöydälle on luotu valmiiksi pikakuvakkeita, joiden kautta pääsee suoraan tärkeimmille sivustoille. Digipalvelupiste on käytännöllinen henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta muutoin käyttää tietokonetta tai älypuhelinta.

Uudistetuilla omahoitopisteillä järjestetään tutustumispäivät, joissa neuvomme digipalvelupisteen käyttöä ja kerromme etävastaanotoista ja chatista. Mukana on mahdollisuuksien mukaan myös alueemme yhdistyksiä kertomassa toiminnastaan.

  • Tutustumispäivä Iisalmen omahoitopisteellä neuvolan aulassa 17.11. klo 9-11
  • Tutustumispäivä Kiuruveden omahoitopisteellä vastaanottojen tiloissa 25.11. klo 9-11
  • Tutustumispäivä Vieremän omahoitopisteellä Vieremän kirjastolla 8.11. klo 9-11
  • Sonkajärven tutustumispäivän ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.