Murupolku

Ilmoitus elintarvikehuoneistosta

Ilmoitus elintarvikehuoneistosta

Elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan mitä tahansa rakennusta tai huoneistoa tai niiden osaa tai muuta ulko- tai sisätilaa, jossa myytäväksi tai luovutettavaksi tarkoitettuja elintarvikkeita säilytetään, kuljetetaan, pidetään kaupan, tarjoillaan tai käsitellään. Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi ravintolat, päivittäistavaramyymälät, kioskit ja leipomot.

Tee ilmoitus uuden elintarvikehuoneiston avaamisesta tai jos elintarvikehuoneiston nykyiseen toimintaan tulee olennaisia muutoksia.

Muutos voi olla esimerkiksi asiakaspaikkojen lisääntyminen, ruoan valmistuksen monipuolistuminen tai huoneistoon tehtävät rakenteelliset muutokset.

Ilmoitusvelvollisuus koskee myös uusia liikkuvia eli siirrettäviä elintarvikehuoneistoja, kuten esimerkiksi liikkuvaa kioskia, myyntiautoa, telttakatosta, kojua tai muuta liikkuvaa laitetta.

Ilmoitus elintarvikehuoneistosta pitää tehdä myös ruoka-aputoiminnan aloittamisesta, mikäli toiminta on säännöllistä ja elintarvikehuoneistossa käsitellään helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ympäristöterveystarkastajat toimivat valvontaviranomaisina Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän alueella.

Toimi näin

Tee ilmoitus Ruokaviraston sähköisessä ilppa-ilmoituspalvelussa tai kirjallisena elintarvikehuoneiston sijaintikunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle.

Ilppa -ilmoituspalvelun kautta tehtävää ilmoitusta varten tarvitset Suomi.fi -palvelun valtuudet. Lisätietoa ilppa - ilmoituspalvelun käytöstä löydät Ruokaviraston verkkosivuilta.

Ympäristö- ja terveysvalvontapalvelut -vastuualueen Iisalmen toimipiste

Ympäristö- ja terveysvalvontapalvelut -vastuualueen Iisalmen toimipiste tuottaa ympäristöterveydenhuollon ja ympäristönsuojelun palvelut Iisalmen ja Kiuruveden kaupunkien sekä Sonkajärven ja Vieremän kuntien alueelle.

Osoite

Riistakatu 5 B, 74100 IISALMI

Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina - Torstaina 09:00 - 15:00
  • Perjantaina 09:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Sähköposti

ymparisto@ylasavonsote.fi

Puhelin

Lisätiedot

Kiuruveden kaupungintalo

Kaupungintalolta löytyvät yleispalvelukeskus, tekninen palvelukeskus sekä opetus- ja sivistyspalvelukeskus. Lisäksi kaupungintalolla toimii Ylä-Savon SOTE:n palvelupisteitä.

Osoite

Harjukatu 2, 74700 KIURUVESI

Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina - Torstaina 08:00 - 15:45
  • Perjantaina 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Sähköposti

kaupunginhallitus@kiuruvesi.fi

Puhelin

Lisätiedot


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!