Murupolku

Isyyden ja äitiyden selvittämispalvelut

Isyyden ja äitiyden selvittämispalvelut

Isyyden selvittämisen tarkoituksena on hankkia tiedot, joiden nojalla lapsen isyys voidaan todentaa. Isyys on mahdollista tunnustaa äitiysneuvolakäyntien yhteydessä jo ennen lapsen syntymää. Tällöin ei edellytetä erillistä käyntiä lastenvalvojan luona lapsen syntymän jälkeen. Äitiys on mahdollista tunnustaa ennen lapsen syntymää äitiysneuvolassa tai lastenvalvojan luona hedelmöityshoitosuostumuksen perusteella. Kun isyys on epäselvä tai muutoin vanhempien niin halutessa, isyyden selvittäminen ja tunnustaminen toimitetaan lastenvalvojan luona lapsen syntymän jälkeen.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Perheoikeudellisissa palveluissa hoidetaan lapsen elatusapuun, isyyden selvittämiseen ja tunnustamiseen, äitiyden selvittämiseen, lapsen huoltoon, asumiseen ja tapaamisoikeuteen sekä perheen sisäiseen adoptioon liittyviä asioita. Palvelut on keskitetty Iisalmen sosiaalikeskukseen, jossa toimii kaksi lastenvalvoja-sosiaalityöntekijää. He tekevät työparityötä ja asiakkaat on jaettu kunnittain.

Toimi näin

Ota yhteyttä lastenvalvojiin lapsen isyyden selvittämiseen ja tunnustamiseen liittyvissä asioissa maanantaista perjantaihin puhelinaikana klo 12 – 13.

Sosiaalityön seudullinen palveluohjaus

Palveluyksikkö antaa asiakkaalle yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa asiakkaan elämäntilanteen mukaisesti.

Palveluohjaajat ohjaavat asiakkaita aikuis-, perhe- ja vammaissosiaalityön palveluihin.

Tarvittaessa ohjaus myös yhteistyökumppaneille tai asiakkaan tilanteen selvittelyä yhteistyötahojen (mm. Kela, Te- palvelut, terveyspalvelut, ulosottovirasto, talous- ja velkaneuvoja) kanssa.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 15:00

Lisätiedot

Palvelun aukioloajat
Sosiaalityön seudullinen palveluohjaus on tavoitettavissa:
  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 15:00

Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!