Murupolku

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Äkillisissä mielenterveys- ja päihdeongelmissa voit ottaa yhteyttä ympärivuorokautisesti toimivaan ohjanta- ja neuvontapuhelinpalveluun. Avuntarvitsija voit olla itse tai läheisesi, jolla on äkillinen psyykkisen avun tarve, äkillinen psyykkinen kriisi, joka uhkaa mielenterveyttä tai normaalia toimintakykyä tai tarvitset tai läheisesi tarvitsee apua alkoholin tai muiden päihteiden käytön lopettamiseen.

Akuuttityöryhmään voit tulla myös ilman lähetettä virka-aikaan kuitenkin mielellään edellä olevaan puhelinnumeroon tekemäsi yhteydenoton jälkeen.

Alkoholinkäyttöön liittyvissä ongelmissa voit tulla selviämisasemalle ilman lähetettä päihtyneenä tai selvin päin riippuvuusosastolle päihdekäyttöä ennaltaehkäisevälle jaksolle.

Psykiatriselle ja riippuvuusosastolle voit tulla lääkärin tai avohoidon työntekijän lähetteellä.

Toimi näin

Äkillisessä psyykkisessä tai päihteiden käyttöön liittyvässä avuntarpeessa soita ympärivuorokautiseen ohjanta- ja neuvontapuhelimeen 040 761 4400.

Jos avuntarve on välitön, hakeudu perusterveydenhuollon päivystykseen.

Akuuttityöryhmän puhelinasiointi

Äkillisissä mielenterveys- ja päihdeongelmissa voit ottaa yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden akuuttityöryhmän ohjanta- ja neuvontapuhelimeen, joka palvelee sinua ympärivuorokautisesti. Neuvontapuhelimeen voit soittaa, jos sinulla tai läheiselläsi on äkillinen psyykkisen avun tarve, äkillinen psyykkinen kriisi, joka uhkaa mielenterveyttä tai normaalia toimintakykyä, tarvitset itse tai läheisesi tarvitsee apua alkoholin tai muiden päihteiden lopettamiseen.

Normaalit aukioloajat

Auki 24/7

Mielenterveys-ja päihdepsyykkarin puhelinasiointi

Mielenterveys-ja päihdepsyykkareille voi soittaa arkisin.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina - Torstaina 08:00 - 16:00
  • Perjantaina 08:00 - 15:00

Iisalmen sairaala

Iisalmen entisessä sairaalassa on mielenterveys- ja päihdepalvelut ja osastot (psykiatrinen osasto, riippuvuusosasto/selviämisasema) sekä perhepalvelut.

Osoite

Riistakatu 23, 74120 IISALMI

Normaalit aukioloajat

Iisalmen sairaala
  • Maanantaina - Sunnuntaina 06:00 - 21:00

Muut yhteystiedot

Lisätiedot

Akuuttityöryhmä on Iisalmen sairaalan 2. kerroksessa, ohjanta- ja neuvontapuhelin 0407614400. Riippuvuusosasto/selviämisasema on Iisalmen sairaalan 1. kerroksessa, puh. 0404894799. Psykiatrinen osasto on Iisalmen sairaalan 1. kerroksessa, puh. 0404894808.

Palvelun maksullisuus

Palvelun aukioloajat

Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!