Opiskelijalle PÄÄKUVA

""

Murupolku

Opiskelijalle

Opiskelijalle

Kuntayhtymä tarjoaa eri ammatteihin opiskeleville mahdollisuuden käytännön harjoitteluun tai työssäoppimiseen. Harjoittelupaikkoja on terveyspalvelujen, hoito- ja hoivapalvelujen, hyvinvointipalvelujen, ympäristö- ja terveysvalvontapalvelujen sekä tuki- ja hallintopalvelujen alueilla. Opiskelijoiden harjoittelujaksoja kertyy vuosittain noin 550 ja harjoittelupäiviä 11 000.

Opiskelijaohjaus

Harjoittelu on opiskelijalle tärkeä vaihe ammatillisessa osaamisessa ja kasvussa. Kuntayhtymän tavoitteena on tarjota opiskelijaohjauksen laatusuosituksiin pohjautuva, laadukas opiskelijaohjaus, jota kehitetään jatkuvasti. Nimetyt opiskelijan henkilökohtaiset ohjaajat edistävät ja tukevat opiskelijoiden harjoittelun onnistumista sekä opiskelijan ammatillisen osaamisen vahvistumista ja ammatillista kasvua

 • osallistumalla harjoittelun sisällön suunnitteluun harjoittelun tavoitteiden mukaisesti
 • ohjaamalla ja tukemalla työn oppimista ja ammatillista kasvua tavoitteiden mukaisesti
 • edistämällä tavoitteiden saavuttamista antamalla opiskelijalle monipuolista, säännöllistä palautetta
 • osallistumalla harjoittelun arviointiin.

Jokaisessa yksikössä on nimetty opiskelijavastaava, jonka tehtäväkuvaan kuuluu harjoittelun tai työssäoppimisen suunnittelu ja opiskelijoiden perehdyttäminen harjoittelupaikkaan.

Tule meille harjoitteluun!

Kuntayhtymämme on monien mahdollisuuksien harjoittelupaikka eri alojen opiskelijoille. Harjoittelupaikoista vastaa kussakin yksikössä nimetty opiskelijavastaava. Ammattikorkeakoulun opiskelijat varaavat harjoittelupaikat verkosta sivulta www.jobiili.fi löytyvän harjoittelupaikkavarausohjelman kautta. Toisen asteen opiskelijoiden harjoittelupaikat sovitaan oppilaitosten koordinaattoreiden välityksellä.

Kysy rohkeasti lisätietoja!

Kuntayhtymässämme työskentelee opiskelijaohjauksen koordinaattori, johon voit olla tarvittaessa yhteydessä harjoitteluun ja työssäoppimiseen liittyvissä asioissa.

Opinnäyte- ja tutkimustyöt sekä luvat

Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä opinnäytetyö tai projektityö kuntayhtymälle. Opinnäyte- tai projektityö on hyvä tehdä itseään kiinnostavasta aiheesta, mutta tarpeellisia aiheita voi tiedustella myös opiskelijaohjauksen koordinaattorilta.

Lue lisää opinnäytetöistä kuntayhtymässämme täältä.

Opiskelijaohjauksen laatukyselyt (CLES)

Lue lisää opiskelijaohjauksen laatukyselyistä.

Käyttäjätunnukset

Opiskelijoille voidaan antaa harjoittelujakson ajaksi käyttäjätunnukset potilas-/asiakastietojärjestelmään?. Yksiköt päättävät, mille harjoittelujaksoille he antavat tunnukset. Opiskelun viimeisille harjoittelujaksoille annetaan käyttäjätunnukset, jos se on mahdollista.

Ohje käyttäjätunnuksen hakemiseen
Opiskelijan käyttäjätunnushakemus

Opiskelijan muistilista

 • opintoni ovat edenneet opetussuunnitelman mukaisesti
 • lääkehoitopassini on ajantasalla (terveydenhuollon opiskelijat)
 • perehdyn oppilaitokseni harjoittelua koskeviin ohjeisiin
 • laadin lähtötasokuvaukseni
 • olen käynyt oppilaitokseni tietoturvakoulutuksen
 • olen suorittanut Terveysportissa Oppiportin verkkokoulut Tietosuoja terveydenhuollossa ja Tietoturva sosiaali- ja terveydenhuollossa (tulosta todistukset kurssien suorittamisesta)
 • olen tutustunut Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän organisaatioon ja strategiaan
 • saan kulkukortin ja pukukaapin avaimen harjoitteluyksiköstä harjoittelun alkaessa
 • mukanani on nimineula, opiskelijakortti, työkengät (ei crockseja) sekä sukat. Suojavaatteen saan harjoittelupaikasta, jos tarvitsen sellaisen.
 • jos minulla on epäselvää, otan yhteyttä sähköpostilla yksikön opiskelijavastaavaan. Otathan yhteyttä opiskelijavastaavaan neljä viikkoa ennen harjoittelun alkamista, jos ko. harjoitteluun annetaan käyttäjätunnukset
 • Katso opiskelijavastaavat yksiköittäin täältä.

Lataa tästä opiskelijaohjauksen laatusuosituksen 2017.pdf


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!

Opiskelijaohjauksen yhteystiedot

Opiskelijaohjauksen yhteystiedot:

Riitta-Leena Huttunen, opiskelijaohjauskoordinaattori
puhelin 040 712 6948
riitta-leena.huttunen@ylasavonsote.fi

Osastojen ja yksiköiden opiskelijavastaavat