Päivystys PÄÄKUVA

Murupolku

Päivystys ja ensiapu

Päivystys ja ensiapu

Potilaiden hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi kokenut sairaanhoitaja. Arviointi perustuu kiireellisyysluokitukseen. Päivystyksen asiakkaat hoidetaan sairauden ja sen hetkisen voinnin mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Tulojärjestys tai tulokyyti ei ole hoitojärjestys. Päivystykseen tulleille potilaille ei voi antaa viitteellistä vastaanottoaikaa etukäteen.

Toimi näin

Jos sinulla tai läheiselläsi on rintakipua, äkillistä hengenahdistusta, murtuma, vuotava haava, trauma, tuore neurologinen eli hermostollinen ongelma, soita ambulanssi yleisestä hätänumerosta 112 tai ota yhteyttä soittamalla päivystykseen. Puhelu tallentuu takaisinsoittojärjestelmään klo 8 - 21 tai sinulla on myös mahdollisuus jäädä odottamaan linjalle, kunnes soittoosi vastataan. Päivystyksen puhelinpalvelu on avoinna ympärivuorokautisesti.

Kun tilanne ei uhkaa henkeä, ota yhteyttä soittamalla virka-aikaan tai chat -palvelun kautta terveyskeskuksen sairaanhoitajaan. Sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin, neuvoo ja ohjaa.

Kuuntele puhelinvastaajan viesti loppuun, toimi ohjeen mukaan. Tällöin numerosi tallentuu puhelinpalveluohjelmaan ja hoitaja soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian. Jos sinulla on salainen puhelinnumero, näppäile puhelinnumerosi, hoitaja soittaa sinulle takaisin.

Päivystyksen puhelinneuvonta

Kun tilanne ei uhkaa henkeä, ota yhteyttä ympärivuorokautiseen puhelinneuvontaan ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelinneuvonnan sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin, neuvoo ja ohjaa sinua.

Soittaessasi takaisinsoiton puhelinpalveluun kuuntele vastaajan viesti loppuun. Tällöin numerosi tallentuu puhelinpalveluohjelmaan ja hoitaja soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian. Mikäli sinulla on salainen puhelinnumero, näppäile ohjeiden mukaisesti numero, johon soitamme takaisin.

  • 0172722346

Normaalit aukioloajat

Auki 24/7

Hoidontarpeen arviointi

Hoidon tarpeen arviointi on terveydenhuollon ammattilaisen tekemää arviointia terveydentilasta ja hoidon tarpeesta. Sairaanhoitaja selvittää oireiden perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden, ohjaa omahoitoon, tarvittaessa suunnittelee ja järjestää jatkohoidon.

  • Takaisinsoitto 0172724222

Normaalit aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8-15
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 15:00

Iisalmen sairaala

Iisalmen sairaalan ensimmäisessä kerroksessa:

* ympärivuorokautinen päivystys ja ensiapu kiireellistä hoitoa tarvitseville

* röntgen- ja muut kuvantamispalvelut

* laboratorio

* 18-paikkainen psykiatrinen osasto

* 8-paikkainen riippuvuusosasto, selviämisasema

* Terveysneuvontapiste Neukkari

Sairaalan toisessa kerroksessa:

* mielenterveys- ja päihdepalvelut, psykiatriset erikoispoliklinikat: akuuttityöryhmä, psykiatrinen kuntoutus/kotikuntoutus, lastenpsykiatrian poliklinikka, nuorisopsykiatrian poliklinikka

* välinehuolto

Sairaalan kolmannessa kerroksessa:

* mielenterveys- ja päihdepalvelut, aikuispsykiatrinen poliklinikka

* kirurgin vastaanotto

* silmäsairauksien vastaanotto

* toimenpideyksikkö

Osoite

Riistakatu 23, 74120 IISALMI

Normaalit aukioloajat

Vastaanotot avoinna.
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 16:00
Päivystys avoinna. Auki 24/7

Muut yhteystiedot

Puhelin
  • +358  172722346
  • +358  1727241