Päivystys PÄÄKUVA

Murupolku

Päivystys ja ensiapu

Päivystys ja ensiapu

Potilaiden hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi kokenut sairaanhoitaja. Arviointi perustuu kiireellisyysluokitukseen. Päivystyksen asiakkaat hoidetaan sairauden ja sen hetkisen voinnin mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Tulojärjestys tai tulokyyti ei ole hoitojärjestys. Päivystykseen tulleille potilaille ei voi antaa viitteellistä vastaanottoaikaa etukäteen.

Toimi näin

Jos sinulla tai läheiselläsi on rintakipua, äkillistä hengenahdistusta, murtuma, vuotava haava, trauma, tuore neurologinen eli hermostollinen ongelma, soita ambulanssi yleisestä hätänumerosta 112 tai ota yhteyttä soittamalla päivystykseen. Puhelu tallentuu takaisinsoittojärjestelmään klo 8 - 21 välisenä aikana tai sinulla on myös mahdollisuus jäädä odottamaan linjalle, kunnes soittoosi vastataan. Päivystyksen puhelinpalvelu on avoinna ympärivuorokautisesti.

Kun tilanne ei uhkaa henkeä, ota yhteyttä soittamalla virka-aikaan tai chat -palvelun kautta terveyskeskuksen sairaanhoitajaan. Sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin, neuvoo ja ohjaa.

Kuuntele puhelinvastaajan viesti loppuun, toimi ohjeen mukaan. Tällöin numerosi tallentuu puhelinpalveluohjelmaan ja hoitaja soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian. Jos sinulla on salainen puhelinnumero, näppäile puhelinnumerosi, hoitaja soittaa sinulle takaisin.

Päivystyksen puhelinneuvonta

Soita henkeä uhkaavassa tilanteessa yleiseen hätänumeroon 112.

Kun tarvitset kiireellistä ja päivystyksellistä hoitoa, soita päivystyksen puhelinneuvontaan ennen vastaanotolle hakeutumista. Puhelinneuvonnan sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin, neuvoo ja ohjaa sinua.

Päivystyksessä on puheluiden takaisinsoittopalvelu. Kun soitat, kuuntele vastaajan viesti loppuun. Puhelinnumerosi tallentuu takaisinsoittojärjestelmään ja hoitaja soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian. Mikäli sinulla on salainen puhelinnumero, näppäile puhelinnumerosi, johon soitamme takaisin.

Normaalit aukioloajat

Auki 24/7

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän puhelinvaihde

Yhteystietoja voit tiedustella Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän puhelinvaihteesta arkisin kello 8.00-16.00.

Normaalit aukioloajat

Puhelinvaihde on avoinna
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 16:00

Iisalmen sairaala

Iisalmen sairaalassa on ympärivuorokautinen päivystys ja ensiapu kiireellistä hoitoa tarvitseville (24/7), mielenterveys- ja päihdepalvelut, perheneuvola psykiatriset palvelut, riippuvuusosasto, röntgen- ja muut kuvantamispalvelut, laboratorio, kirurgin- ja silmälääkärin vastaanotto sekä toimenpideyksikkö.

Osoite

Riistakatu 23, 74120 IISALMI

Normaalit aukioloajat

Iisalmen sairaala
  • Maanantaina - Sunnuntaina 06:00 - 21:00

Muut yhteystiedot

Lisätiedot

Päivystys ja ensiapu sijaitsee Iisalmen sairaalan 1. kerroksessa (katutasossa). Sisäänkäynti kello 7-21 rakennuksen pääovesta ja kello 21-7 päivystyksen ovesta.

Palvelun aukioloajat
Auki 24/7

Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!