Murupolku

Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudellisissa palveluissa hoidetaan lapsen elatusapuun, isyyden selvittämiseen ja tunnustamiseen, lapsen huoltoon, asumiseen ja tapaamisoikeuteen sekä adoptioon liittyviä asioita. 

Adoptioneuvonta

Adoptioneuvonnassa autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen tai annetaan tukea lapsen antamista adoptiolapseksi. Kuntayhtymä ostaa adoptioneuvonnan palveluita Pelastakaa Lapset ry:ltä Lue lisää adoptioneuvonnasta.

Isyyden selvittäminen

Isyyden selvittämisen tarkoituksena on hankkia tiedot, joiden nojalla voidaan todentaa tai vahvistaa lapsen isä. Lue lisää isyyden selvittämisestä.

Lapsen elatusapu

Jokaisella lapsella on oikeus riittävään elatukseen, hoitoon ja koulutukseen, joista vanhemmat vastaavat. Lue lisää lapsen elatusavusta.

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeus

Lapsen vanhempien tekemän sopimuksen lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta vahvistaa lapsen asuinpaikkakunnan sosiaalilautakunta (lastenvalvoja).  Mikäli vanhemmat eivät pääse keskinäiseen sopimukseen lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevassa asiassa, niin asia saatetaan tuomioistuimen päätettäväksi. 

Lue lisää lapsen huolto- ja tapaamisoikeudesta.

Yhteystiedot - perheoikeudelliset palvelut

Yhteystiedot

Iisalmi

(vanhempi, joka syntynyt 1. - 25. pv)

Lastenvalvoja/sosiaalityöntekijä
Tiina Jauhiainen, 040 830 4375
Puhelintunti ma-pe klo 12 - 13

Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä, Iisalmi

(vanhempi, joka syntynyt 26. - 31. pv)

Lastenvalvoja/ sosiaalityöntekijä
Pirkko Pensas, 040 830 4358
Puhelintunti ma-pe klo 12 - 13