Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamieheltä saat neuvoja sosiaalihuoltoon ja asiakkaan oikeuksiin liittyvissä asioissa. Myös asiakkaiden omaiset ja muut läheiset voivat olla yhteydessä sosiaaliasiamieheen.

Sosiaaliasiamiehen tehtävät perustuvat sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annettuun lakiin (asiakaslaki).

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä sosiaaliasiamieheen, jos olet tyytymätön saamaasi kohteluun tai palveluun sosiaalihuollossa tai tarvitset neuvoja oikeuksistasi sosiaalihuollossa. Sosiaaliasiamieheltä voit kysyä neuvoja sosiaalipalveluita koskevan muistutuksen tai päätökseen kohdistuvan valituksen tekemisessä.

Sosiaaliasiamiehen tehtävä on neuvoa-antava, asiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Hän ei voi myöskään muuttaa viranomaisen tekemiä päätöksiä.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä ostaa sosiaaliasiamiespalvelun Merikratos Oy:ltä.

Sosiaaliasiamies on tavattavissa Iisalmessa joka kuukauden ensimmäinen tiistai kello 13-15 (Kauppakatu 13, Keisarinkulma, 3 kerros).

Sosiaaliasiamiehen puhelinasiointi

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä ostaa sosiaaliasiamiespalvelun Merikratos Sosiaalipalvelut Oy:lta.

Sosiaaliasiamiehen tavoitat puhelimitse soittoajalla.

Normaalit aukioloajat

Sosiaaliasiamiehen puhelinajat
  • Tiistaina 12:00 - 15:00
  • Keskiviikkona - Torstaina 10:00 - 13:00

Lisätiedot

Huom. sosiaaliasiamies on tavoitettavissa poikkeuksellisesti toukokuussa 10.5.2022.

Huom. sosiaaliasiamies on tavattavissa Iisalmessa  poikkeuksellisesti heinäkuussa 26.7.2022 kello 13-15. Muina aikoina normaalisti joka kuukauden ensimmäinen tiistai.

Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!